Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO Stand-Up RevolutionStand-up Revolution, emisiunea cu Teo, Vio, Costel și Dan Badea în juriu, e prezentată de Ilona Brezoianu și Șerban Copoț VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony

EBU a respins propunerea PRO TV trimisă organizatorilor EUROVISION

Conducerea postului PRO TV a trimis săptămâna trecută o scrisoare organizatorilor Eurovision în care se încerca găsirea unor soluții pentru ca România să poată participa la ediția de anul acesta a competiției. Răspunsul oficial, făcut public de PRO TV, este unul negativ, directorul general al EBU explicând că nu se poate face nimic pentru ca țara noastră să revină anul acesta în concurs.
Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016

Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016

Scrisoarea deschisă trimisă de PRO TV către EBU a primit un răspuns oficial. Anul acesta, România nu va putea participa la Eurovision.

În motivarea răspunsului, Directorul General al EBU a specificat, printre altele, că planul de producție a mers înainte fără show-ul României și că în acest moment nu se mai poate face nimic.

“Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluție pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul ca lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”“, a răspuns Ingrid Deltenre, Directorul General al EBU, citată de PRO TV.

Deși PRO TV nu este membru EBU, reprezentanții postului au solicitat în scrisoarea trimisă găsirea unei soluții în acest caz particular, astfel încât Ovidiu Anton să ne poată reprezenta la Eurovision 2016.

“Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a întelege un artist și o întreagă țară. Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO al postului PRO TV.

România are de plătit către EBU o datorie de 16 milioane de franci elvețieni. Taxa de participare la Eurovision 2016, în valoare de 120 de mii de euro, a fost achitată de TVR.

Citește mai multe despre Ovidiu Anton
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pearl Jam va lansa un single în colaborare cu Beyonce

Pearl Jam va lansa un nou single în cadrul programului anual Ten Club Holiday Single, un eveniment dedicat fanilor. Cadoul...

Închide