Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

EBU a respins propunerea PRO TV trimisă organizatorilor EUROVISION

Conducerea postului PRO TV a trimis săptămâna trecută o scrisoare organizatorilor Eurovision în care se încerca găsirea unor soluții pentru ca România să poată participa la ediția de anul acesta a competiției. Răspunsul oficial, făcut public de PRO TV, este unul negativ, directorul general al EBU explicând că nu se poate face nimic pentru ca țara noastră să revină anul acesta în concurs.

Publicat

pe

Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016
Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016

Scrisoarea deschisă trimisă de PRO TV către EBU a primit un răspuns oficial. Anul acesta, România nu va putea participa la Eurovision.

În motivarea răspunsului, Directorul General al EBU a specificat, printre altele, că planul de producție a mers înainte fără show-ul României și că în acest moment nu se mai poate face nimic.

“Repetițiile pentru show au început deja, iar planul de producție a fost finalizat fără participarea României, fapt care nu mai poate fi schimbat în acest moment. Nu există nicio soluție pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul ca lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaștem înțelesul și sensul din spatele piesei sale”“, a răspuns Ingrid Deltenre, Directorul General al EBU, citată de PRO TV.

Deși PRO TV nu este membru EBU, reprezentanții postului au solicitat în scrisoarea trimisă găsirea unei soluții în acest caz particular, astfel încât Ovidiu Anton să ne poată reprezenta la Eurovision 2016.

“Răspunsul pe care l-am primit din partea EBU nu afișează deschidere, încercarea de a arăta empatie sau de a întelege un artist și o întreagă țară. Continuăm să primim argumente pentru care România nu poate participa, atunci când noi încercăm să găsim o soluție pentru a putea participa. Iar acesta este singurul lucru pe care îl cerem, și anume dorința de a găsi o soluție împreună, pentru Ovidiu să își reprezinte țara și pentru ca evenimentul să fie transmis în România, indiferent de televiziunea care îl va difuza”, a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO al postului PRO TV.

România are de plătit către EBU o datorie de 16 milioane de franci elvețieni. Taxa de participare la Eurovision 2016, în valoare de 120 de mii de euro, a fost achitată de TVR.

Trending