Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Royal Blood a lansat piesa "Where Are you Now?" ( soundtrack "Vinyl") - AUDIO

Trupa britanică Royal Blood a lansat o nouă piesă, intitulată "Where Are you Now?". Melodia este inclusă pe coloana sonoră a serialului "Vinyl".

Publicat

pe

Royal Blood
Royal Blood

Royal Blood, tânăra formație britanică care a stabilit în 2014 un record de vânzări cu albumul lor de debut, a revenit în 2016 cu o nouă piesă, înregistrată special pentru coloana sonoră a serialului "Vinyl". Creat de Mick Jagger împreună cu Martin Scorsese, Rich Cohen și Terence Winter, "Vinyl" spune povestea unui producător din anii '70 aflat în căutarea de tineri artiști talentați. Serialul a debutat pe 14 februarie 2016, avându-i în distribuție pe Ray Romano, Olivia Wilde și pe fiul lui Mick Jagger, James Jagger.

Royal Blood - "Where Are you Now?" ( soundtrack "Vinyl") - AUDIO

Deși instrumentele ce creează sound-ul distinctiv Royal Blood sunt tobele și basul, tânăra fomație din Brighton nu cântă drum and bass. Muzica electronică nu are nicio legătură cu stilul muzical al acestei trupe, fiind de fapt o extindere a orizonturilor creative în materie de rock alternativ. Printr-o abordare aparent minimalistă, cei doi membri Royal Blood – Michael Kerr (bas /voce) și Ben Thatcher (tobe) – rescriu șablonul clasicelor trupe rock, dovedind că nu e nevoie de 3, 4 sau 5 persoane într-o formație pentru a avea un sound agresiv, plin, complex.

Royal Blood cântă în această formulă din 2012, primul single – “Out Of The Black” – fiind lansat în octombrie 2013. Michael și Ben repetau împreună încă de dinainte de a forma acest grup, inițial ambii cântând în trupe diferite. Decizia de a forma Royal Blood a fost luată oarecum spontan, proiectul fiind considerat o vreme un hobby. După ce au fost incluși pe lista BBC Sound Of 2014 și au cântat în deschiderea concertelor Arctic Monkeys din mai 2014, situația s-a schimbat. Formația a început să capteze atenția radio-urilor și nu în ultimul rând, a festivalurilor Liverpool Sound City Festival, Download Festival,  Glastonbury, T in the Park și Reading Festival.

Trending