Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Kimbra
Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence

România, exclusă de la Eurovision 2016. Reacția lui Ovidiu Anton: "E nedrept"

European Broadcasting Union (EBU) a retras TVR-ului dreptul de a participa la Eurovision 2016. Decizia a fost luată din cauza unor datorii neachitate, ce se ridică la 16 milioane de franci elvețieni, echivalentul a 10 milioane de euro.
Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016

Ovidiu Anton nu va mai putea participa la Eurovision 2016

Serviciul public de televiziune din România a fost sancționat de EBU pentru neplata unor datorii de milioane de franci elvețieni. Pe site-ul oficial al concursului Eurovision a fost publicat un comunicat ce anunță excluderea României din competiție. Conform TVR, este pentru prima dată în istoria concursului Eurovision când o ţară este eliminată.

Această decizie a fost luată în urma depășirii termenului limită de plată a datoriei TVR către EBU. Televiziunea publică ar fi trebuit să achite până pe data de 20 aprilie suma de 16 milioane de franci elveţieni, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro.

„Este, desigur, o mare dezamăgire pentru artistul ales să reprezinte România, pentru colegii noştri de la TVR care şi-au pregătit participarea atât de bine în acest an şi, nu în ultimul rând, pentru telespectatorii români şi fanii Eurovision din această ţară” a declarat Jon Ola Sand, supervizor executiv al competiţiei din partea European Broadcasting Union (EBU).

Reacția lui Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016:

Ovidiu Anton, artistul care ar fi trebuit să ne reprezinte la Eurovision 2016 cu piesa ”Moment of Silence”, a reacționat pe pagina de Facebook la scurtă vreme de la anunțul oficial.

”Dragi prieteni,

Am primit și eu într-un final înștiintarea oficială. Încerc să zâmbesc și să nu mă ia valul însă... e nedrept. Eu rămân același, același artist sincer, același luptător care a câștigat prin votul juriului și al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie să mă declar învins... de cine ? de ce ? Corect???... nu știu cum să o spun frumos acum, așa că mă abțin”

”Thanks for the international support from everywhere, its a sad day, my friends...”

Reprezentanţii TVR, invitaţi la Ministerul Finanţelor

Astăzi, 22 aprilie, reprezentanții TVR au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a discuta situația postului public de televiziune. Conform fostului director interimar al TVR, neparticiparea României la Eurovision este doar o  parte a problemelor financiare cu care se confruntă televiziunea publică.

”La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului”, a declarat public fostul director interimar al TVR, Irina Radu.

Citește mai multe despre Ovidiu Anton
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mesajul președintelui Obama la moartea lui Prince: "Am pierdut o emblemă a creativității"

Președindele Statelor Unite, Barack Obama, a transmis un mesaj emoționant la aflarea tristei vești privind moartea lui Prince. Liderul american...

Închide