Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

"Remember Florian Pittiș", ediția a IV-a, va avea loc pe 7 mai

Cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Remember Florian Pittiș” va avea loc pe 7 mai 2016, în Parcul Titan. Ca și la edițiile anterioare, accesul publicului va fi gratuit.

Publicat

pe

Florian Pittiș

Evenimentul „Remember Florian Pittiș” ajunge anul acesta la cea de-a IV-a ediție. Conceput ca o sărbătoare a spiritului, evenimentul unește artiștii și publicul în dragostea și prețuirea pentru un simbol unic în cultura noastră, Florian Pittiș, „un uomo universale” al României. Sâmbătă, 7 mai 2016,  spiritul regretatului artist va însufleți publicul și artiștii prieteni reuniți pentru un eveniment emoționant, ce va avea loc în Parcul Titan. Accesul publicului este gratuit.

Moțu Pittiș a sădit în sufletele românilor dorința de libertate, de cunoaștere. A fost un vizionar care a inspirat generații întregi de tineri și continuă să o facă, deoarece moștenirea pe care ne-a lăsat-o este atemporală. Evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș” își propune să aducă în fiecare an în fața mai vechilor sau mai tinerelor generații lecțiile de cultură, de poezie, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiș le-a oferit.

Artiștii care vor cânta la „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”, ediția a IV-a:

  • Teodora Buciu,
  • Ovidiu Mihăilescu,
  • Maria Gheorghiu,
  • Marius Bațu,
  • Alina Manole Quintet,
  • Ducu Bertzi&friends,
  • Partizan Acustic,
  • Mircea Vintilă & Brambura,
  • Nicu Alifantis & Zan împreună cu Mihai Neniță,
  • Mircea Baniciu & Band.

Implicat de-a lungul carierei și în activități artistice conexe muzicii, "Moțul" a tradus, a regizat piese de teatru și a realizat emisiuni culturale. În 1998 a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, avansând apoi pe funcția de redactor-șef al postului Radio 3net. În 1992, pune bazele formației Pasărea Colibri, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici. În această formulă, trupa concertează până în 2001, lansând 4 albume.

Florian Pittis primește în 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor din partea Președintelui României , "în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului". Doi ani mai târziu, artistul este diagnosticat cu cancer de prostată. Problemele de sănătate se înrăutățesc în anul următor, cauzându-i moartea pe 5 august 2007.

Trending