Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Rammstein dă în judecată Guvernul German

Trupa Rammstein a cerut despăgubiri Guvernului German pentru cenzurarea albumul din 2009, „Liebe Ist Fur Alle Da”. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Rammstein
Rammstein

Rammstein a dat în judecată Guvernul German pentru o lege din 2009 care făcea ilegală vânzarea albumului „Liebe Ist Fur Alle Da” în țară. Trupa a început procesul împotriva Guvernului la Curtea de Justiție Bonn în decursul săptămânii trecute. Au cerut despăgubiri de 66.000 de euro care, spun ei, au fost cauzate de către Departamentul Federal de Media nocivă pentru persoanele tinere.

Guvernul German a cenzurat albumul din 2009, „Liebe Ist Fur Alle Da”, comițând daune vânzărilor timp de șase luni după ce a fost declarat necorespunzător pentru audiența tânără. El a fost indexat din cauza imaginilor sexuale din broșura albumului și versurilor cântecului care dă de altfel și numele. Conform Deutsche Welle, cântecul a mai fost categorizat ca fiind „brutal” și „imoral”. Trupa afirmă că a fost nevoită să distrugă sau să păstreze 85.000 de copii ale albumului în acea perioadă de șase luni.

rammstein-liebe-ist-fur-alle-da

Rammstein a pregătit un set de concerte din cadrul turneului din 2016, inclusiv o apariție ca headliner la Festivalul Download din Anglia. Anul trecut, trupa a împărtășit fanilor o poză din studio, sugerând că au început treaba pentru albumul care îi va urma lui „Liebe Ist Fur Alle Da”, împreună cu un comentariu din partea lui Till Lindemann, din iunie:

„Poate mergem direct în turneu sau facem un nou EP sau un nou album, nu știu. Trebuie să stăm jos și să discutăm, iar acest lucru va dura săptămâni. Suntem șase tipi cu șase opinii și poate fi un coșmar câteodată.”

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending