Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Urmărește concertul Metallica susținut de Record Store Day - VIDEO

Metallica a susținut un concert restrâns cu ocazia celebrării Record Store Day. Show-ul, ce s-a desfășurat pe 16 aprilie la Rasputin Music, a putut fi urmărit live online, trupa urcând recent înregistrarea și pe Facebook pentru a oferi publicului larg ocazia de a-i vedea pe scenă.
Metallica

Metallica (foto: Ross Halfin Photography)

Pe 16 aprilie, Metallica a sărbătorit Record Store Day printr-un concert la Rasputin Music din Berkeley, un cunoscut magazin de muzică ce susține activitatea caselor de discuri independente. La eveniment au participat atât fani, cât și câțiva vechi prieteni ai formației, printre care Ray Burton, tatăl regretatului basist Metallica, Cliff Burton, toboșarul trupei Faith No More, Mike Bordin, și Jonny și Marsha Zazula de la Megaforce Records, casă de discuri cu care Metallica semna în 1983.

”Ne-am simțit de minune alături de fani și vechi prieteni la concertul de la Rasputin Music, ținut cu ocazia Record Store Day. Mulțumim tuturor celor care au venit! Sperăm că cei care au urmărit show-ul online s-au simțit la fel de bine pe cât ne-am distrat noi cântând.” - Metallica

Setlist Concert Metallica la Rasputin Music, de Record Store Day:

  1. Helpless
  2. Hit the Lights
  3. The Four Horsemen
  4. Ride the Lightning
  5. Fade to Black
  6. Jump in the Fire
  7. For Whom the Bell Tolls
  8. Creeping Death
  9. Metal Militia

VIDEO: Concert Metallica @Rasputin Music, Record Store Day


În prezent, Metallica lucrează la cel de-al 10-lea album de studio. Trupa s-a ocupat în ultimii ani de diverse proiecte conexe, ce au întârziat munca din studioul de înregistrări. Conform ultimelor declarații făcute de Robert Trujillo, discul pare, însă, a se închega.

”Lucrăm din greu. Partea instrumentală a celor mai multe dintre piese este gata”, indica basistul într-o discuție recentă cu Eddie Trunk de la podcastone.com.

În 2013, Metallica a stabilit un nou record mondial în industria muzicală, concertând pe toate cele 7 continente pe parcursul unui singur an. Concertul de pe continentul înghețat a avut loc în interiorul unui dom de dimensiuni reduse. La show au participat în jur de 100 de persoane, sonorizarea și încălzirea fiind asigurată prin intermediul unor panouri solare. Fără a folosi amplificatoare sau microfoane, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo au cântat "la rece", încălzindu-i pe spectatori printr-un setlist de 10 piese alese pe sprânceană.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Wax Road - Let Me Feel

Tânăra trupă din Republica Moldova, The Wax Road, a lansat piesa „Let Me Feel”, extrasă de pe albumul de debut...

Închide