Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mesajul președintelui Obama la moartea lui Prince: "Am pierdut o emblemă a creativității"

Președindele Statelor Unite, Barack Obama, a transmis un mesaj emoționant la aflarea tristei vești privind moartea lui Prince. Liderul american și-a prezentat condoleanțele, amintind în declarația sa de influența majoră pe care Prince a avut-o asupra industriei muzicale.

Publicat

pe

Președintele SUA, Barack Obama
Președintele SUA, Barack Obama

La scurtă vreme de la aflarea veștii privind moartea lui Prince, Barack Obama a transmis un mesaj familiei și publicului care l-a iubit. Un fan declarat al muzicianului, președintele Statelor Unite i-a adus un ultim omagiu, apreciindu-l pentru impresionanta carieră.

"Astăzi am pierdut o emblemă a creativității. Michelle și cu mine ne alăturăm milioanelor de fani din întreaga lume care deplâng moartea subită a lui Prince. Puțini artiști au influențat evoluția muzicii și traiectoria sa în cultura populară într-un mod atât de distinct, transmițând totodată emoție atât de multor oameni prin talentul său. Din postura unuia dintre cei mai înzestrați și prolifici muzicieni contemporani, Prince le-a făcut pe toate. Funk. R&B. Rock and roll. A fost un instrumentist virtuoz, un lider de trupă genial și un interpret electrizant."

Președintele a încheiat mesajul citând o frază dintr-o declarație a lui Prince.

"<<Un spirit puternic transcende regulile>>, a spus Prince. Nimeni nu a avut un spirit mai puternic, mai curajos și mai creativ decât el. Gândurile și rugăciunile noastre merg către familia și formația sa și către toți cei care l-au iubit."

Prince Rogers Nelson, cunoscut lumii întregi drept Prince, a încetat din viață în dimineața zilei de 21 aprilie, potrivit unui anunț al unui membru al familiei sale. Poliția anchetează circumstanțele morții la proprietatea cântărețului din Carver County (Minnesota) - studiourile Paisley Park din Chanhassen. Artistul avea 57 de ani.

Prince nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un vizionar și un revoluționar în materie de muzică și cultură contemporană, un artist complet care a continuat să își reinventeze stilul, generând noi tendințe în industria muzicală. S-a lansat în anii 80, consacrându-se prin albumele "1999" (1982) și "Purple Rain" (1984), acesta din urmă fiind vândut în peste 13 milioane de copii și petrecând 24 de săptămâni consecutive pe primul loc în topul Billboard 200.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă o variantă nemaiauzită până acum a piesei "Do Me, Baby" de la Prince

Moștenitorii lui Prince au prezentat fanilor un demo nelansat până acum al piesei "Do Me, Baby". Evenimentul coincide cu aniversarea a 40 de ani a albumul "Controversy", de pe care este extrasă originala "Do Me, Baby". Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Prince - ”Controversy”

Varianta în discuție a luat naștere în 1979, cu doi ani înainte de versiunea oficială, lansată în 1981. Cu toate acestea, Prince și vechiul său prieten și colaborator, André Cymone au început să lucreze la "Do Me, Baby" încă din 1978.

"Apoi, un an mai târziu, Prince a reinventat complet piesa ca o înregistrare de sine stătătoare în timpul sesiunilor de înregistrare din aprilie 1979 de la Alpha Studios din North Hollywood, cu suprapuneri încorporate în aceeași perioadă la Hollywood Sound Records din Hollywood.

Așa cum era normal cu Prince, acesta a revizuit din nou piesa după doi ani, când a creat o înregistrare complet nouă a piesei <<Do Me, Baby>> la Sunset Sound în iunie 1981. Acea înregistrare a fost lansată pe 14 octombrie 1981 , ca melodie finală pe <<Controversy>>", este menționat într-un comunicat.

Lansarea noii versiuni "Do Me, Baby" a fost mixată din nou pentru a se potrivi cu specificațiile originale. Procesul a fost realizat de inginerul Chris James, nominalizat la premiile Grammy, și de vechiul colaborator al lui Prince și inginer multiplu câștigător de Grammy, Bernie Grundman.

AUDIO: Prince - "Do Me, Baby (Demo)"

Citește în continuare

Trending