Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Masterpiece Experience - primul mix de orchestră tradițională și virtuală

„The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight”, cel mai avansat concert de muzică de film din România a duce în fața publicului o orchestră formată din 320 de instrumentiști. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

„The Masterpiece Experience: Interstellar & Dark Knight”, cel mai inovativ și mai tehnologic avansat concert de muzică de film din România, dar și unul dintre puținele spectacole din lume care folosește la scară largă suport tehnic și informatic pentru a potența efectul artistic, va oferi publicului prezent pe 27 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Palatului primul mix de orchestră tradițională și virtuală format din 320 de instrumentiști.

„Aducem orchestra simfonică în secolul 21 prin combinația dintre acustic și electronic. Pentru prima dată, la Sala Palatului, sonoritatea a peste 320 de instrumentiști va fi auzită intr-un concert. 45 de instrumente vor fi fizic prezente pe scenă, iar restul de 275 de instrumente vor fi generate în timp real, folosind echipamente hardware cu performanța de peste 330 de Gigaflops, 96 GB RAM și reverberația filarmonicii din Viena”, explică Ciprian Costin una dintre noutățile aduse de „The Masterpiece Experience” la București.

Masterpiece-Experience

Aflat la cea de-a treia ediție, „The Masterpiece Experience” 2016 prezintă o poveste science-fiction cu narator, inspirată din „Odiseea” lui Homer. Piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisa de Thomas Bergersen și muzica de film compusă de Hans Zimmer („The Dark Knight”/ „Cavalerul negru” și „Interstellar”/„Interstellar” – „Călatorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de război, ce reunește mai multe culturi și prezintă societatea umană dintr-o perspectiva unică. Recrearea în concert a pieselor muzicale este realizată în colaborare cu celebrul compozitor câștigător al Premiului Oscar, Hans Zimmer pentru „The Dark Knight” și Thomas Bergersen, de la celebra casă de producție muzicală „Two Steps from Hell”, care are peste un milliard de vizualizări pe canalul său de youtube.

Trending