Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Kevin Macdonald va realiza primul documentar despre Whitney Houston

Regizorul scoțian Kevin Macdonald va realiza un documentar despre artista americană Whitney Houston. Acesta va fi primul film despre cântăreața care a murit la 48 de ani în 2012.

Publicat

pe

Whitney_Houston (sursa foto iblamehollywood.net)
Whitney_Houston (sursa foto iblamehollywood.net)

„Vreau ca audiența să iasă din cinema cu un sentiment bun despre Whitney și muzica sa. Desigur că vom trece și prin părțile mai întunecate ale vieții sale - dependența sa.”, explică Macdonald.

Filmul va schița drumul lui Houston de la o artistă de gospel până la un star internațional. Vor fi incluse interviuri cu prietenii, familia și colaboratorii, printre care și Clive Davis, fondatorul și președintele Arista Records, cel care de altfel a descoperit-o pe artistă. Producătorii filmului au acces și la piese exclusive, spectacole rare și arhiva înregistrărilor.

„Vreau să arăt o femeie pe care nici cei mai mari fani nu o cunosc; și o femeie pe care cei care o vor descoperi, nu o vor uita. Ea a schimbat felul în care muzica pop era cântată - a adus-o înapoi la rădăcinile de blues și gospel.”, mai adaugă regizorul.

Macdonals a câștigat un Oscar în 1999 pentru documentarul One Day in September, despre uciderea unor atleți din Israel la Jocurile Olimpice din Munich, în 1972. La colecția de producții pentru care s-a făcut remarcat se numără documentarul Touching the Void (2003), drama The Last King of Scotland (2006), thrillerul politic State of Play (2009) și documentarul despre Bob Marley, Marley (2012).

Whitney Houston a fost cântăreață americană, actriță, regizoare și model. Este una dintre cele mai bine vândute artiste de muzică pop din toate timpurile, cu aproximativ 170-200 de milioane de înregistrări vândute în întreaga lume. A lansat 7 albume de studio și trei albume pentru coloana sonoră a unor filme, toate premiate cu certificate de diamant, multi-platină, platină sau aur. Houston este cunoscută în special pentru single-uri ca „I Will Always Love You” sau „Saving All My Love For You”. Cariera sa a fost umbrită de dependența de droguri și de căsătoria turbulentă cu artistul Bobby Brown.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Urmăreşte trailerul filmului depre Whitney Houston "I Wanna Dance With Somebody"

După filmul biografic despre Elvis, acum este rândul lui Whitney Houston să devină subiect de film. Pelicula se numeşte "I Wanna Dance With Somebody" şi tocmai a primit primul trailer. Cel care a scris scenariul este acelaşi din spatele scenariului de la "Bohemian Rhapsody".

Publicat

pe

Trailer I Wanna Dance With Somebody
Trailer I Wanna Dance With Somebody │ FOTO: Sony Pictures

Whitney Houston este jucată de către Naomi Ackie, actriţă pe care o ştim din "The End of the F***ing World". Preia un rol foarte greu şi ne întrebam cât din părţile muzicale este cântat de actriţă şi cât de Whitney. Această producţie Sony Pictures este o dramă biografică despre viaţa şi cariera uneia dintre cele mai mari voci din lume. În distribuţie se află şi Ashton Sanders, în rolul lui Bobby Brown, soţul şi managerul lui Whitney, în vreme ce Stanley Tucci este Clive Davis.

Clarke Peters îl joacă pe John Houston, Tatăl lui Whitney, în vreme ce Tamara Tunie apare în rolul lui Cissy Houston, mama cântăreţei. Filmul ne prezintă viaţa vocii de aur din perioada în care era doar o fată într-un cor din New Jersey şi până a ajuns să fie un artist cu multiple discuri de platină. În trailer apare şi momentul când Houston a fost acuzată că "nu cântă muzica oamenilor de culoare". Vedem şi momentul când a cântat imnul la o finală de Superbowl.

Whitney a debutat în 1985 cu albumul care îi poartă numele, lansat de Davis şi Arista Records. Au urmat albumele "Whitney" din 1987 şi "I'm Your Baby Tonight" în 1990. Pe lângă cariera muzicală artista a avut şi o carieră în actorie. În 1992 a jucat alături de Kevin Costner în "The Bodyguard", un hit comercial în ciuda recenziilor negative ale criticilor. Ulterior Houston avea să o joace pe Naşa în "Rodger's and Hammersteine's Cinderella" şi a produs filmele Disney "The Princess Diaries şi "The Cheetah Girls".

În 2012 muziciana a încetat din viaţă la vârsta de 48 de ani, înecându-se în cada unui hotel din Beverly Hills.

Revenind la film, "I Wanna Dance With Somebody" este regizat de către Kasi Lemmons, cunoscută pentru producţia "Harriet", după un scenariu de Anthony McCarten. El a scris scenariul pentru "Bohemian Rhapsody". Sony va lansa filmul în cinematografe pe 21 decembrie 2022.

Citește în continuare

Trending