John Bonham a fost urmat de Keith Moon de la The Who, Ginger Baker de la Cream și de Neal Peart de la Rush. Revista americană declară că alegerile au fost făcute pe baza unui criteriu foarte important: „foloseam ca rubrică rock-ul și pop-ul, așa că, munca unui toboșar avea nevoie să creeze un impact cu lumea pentru a crea lista.” Tot Rolling Stone a declarat că pe primul album Led Zeppelin, Bonham „a schimbat pentru totdeauna percuția din muzica rock.”

Jimmy Page era încă amuzat de impactul pe care l-a avut piesa Good Times Bad Times. Spunea că ascultătorii credeau că Bonzo folosea două tobe bas, dar de fapt el avea doar una. Interpretarea grea, plină de viață, virtuoasă și deliberată, i-a pregătit terenul lui Bonham pe care l-ar fi cucerit înainte de moartea sa în 1980.”, mai adaugă Rolling Stone.

John Bonham a murit la vârsta de 32 de ani, pe data de 25 septembrie 1980 datorită unei edeme pulmonare. Aceasta s-a datorat consumului de 100 de shot-uri de vodka în 24 de ore în timp ce trupa făcea repetiții pentru turneu. Led Zeppelin s-a destrămat la puțin timp după. Un artist foarte influențat de munca lui Bonham a fost multi-instrumentalistul trupei Foo Fighters și fostul toboșar Nirvana, Dave Grohl.

„Am petrecut ani în dormitorul meu - efectiv ani - ascultând tobele lui Bonham și încercând să întrec swing-ul său sau viteza sau puterea, nu doar să memorez ce a realizat pe acele albume, dar încercând să ajung într-un loc unde aș fi avut aceleași direcții instinctuale, la fel ca el.”, a declarat Dave Grohl într-un interviu

Top 10 cei mai buni toboșari declarați de Rolling Stone

  1. John Bonham (Led Zeppelin)
  2. Keith Moon (The Who)
  3. Ginger Baker (Cream)
  4. Neal Peart (Rush)
  5. Hal Blaine
  6. Clyde Stubblefield și John 'Jabo' Starks
  7. Gene Krupa
  8. Mitch Mitchell (Jimi Hendrix Experience)
  9. Al Jackson Jr (Booker T and The MGs)
  10. Stewart Copeland (The Police)