Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Doi membri Guns N’ Roses, alături de The Hollywood Vampires în concertul de la București

Doi muzicieni emblematici se alătură lui Johnny Depp, Alice Cooper și Joe Perry în cadrul concertului The Hollywood Vampires din București. Este vorba despre basistul Duff McKagan și toboșarul Matt Sorum, cunoscuți pentru apartenența la legendara trupă Guns N’Roses. Evenimentul va avea loc pe 6 iunie în parcarea C de la Romexpo.

Publicat

pe

Johnny Depp alături de colegiii din Hollywood Vampires, Alice Cooper și Joe Perry
Johnny Depp alături de colegiii din Hollywood Vampires, Alice Cooper și Joe Perry

McKagan și-a dorit să-și continue și activitatea din The Hollywood Vampires, pe lângă turneul pe care îl va porni alături de Axl Rose, Slash & co. După plecarea inițială din Guns N’Roses (1997), Duff a făcut parte din mai multe formații, printre care Velvet Revolver, Jane’s Addiction, dar și super-grupul Loaded. În 2010, McKagan a urcat din nou pe scenă într-un concert Guns N’Roses și a mai avut diverse apariții în calitate de invitat special în show-urile trupei. La începutul acestui an, Duff s-a întors definitiv în formația care l-a consacrat, alături de celebrul chitarist Slash.

Înainte să facă parte din Guns N’Roses, Matt Sorum s-a remarcat ca toboșar în emblematica trupă The Cult. Norvegian de origine, Sorum a mai facut parte și din formațiile Y Kant Tori Read, Slash’s Snakepit, Neurotic Outsiders, Velvet Revolver, iar momentan este membru activ în King of Chaos. Toboșarul a lansat și două albume solo, “Stratosphere” (2014) și “Hollywood Zen” (2004).

Duff McKagan & Matt Sorum

Duff McKagan & Matt Sorum

Pe 6 iunie, la Romexpo, cei doi artiști vor urca pe scenă alături de Johnny Depp - în rolul său preferat, acela de muzician -, Alice Cooper și Joe Perry de la Aerosmith, într-un show cu adevărat inedit. Grupul The Hollywood Vampires va aduce un tribut tuturor artiștilor de valoare care nu se mai află printre noi. Astfel, publicul va putea fredona alături de trupă piese aparținând lui David Bowie, Led Zeppelin, Motorhead și nu numai.

România este una dintre cele 5 țări europene și singura din aceasta zona geografică în care trupa The Hollywood Vampires va cânta, fiind astfel un eveniment notabil pentru istoria concertistică, dar și pentru promovarea turismului în țara noastră.

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending