Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Guns N' Roses, din nou în concert în componența clasică, la 23 de ani de la ultimul show împreună - VIDEO

Guns N' Roses a susținut pe 1 aprilie 2016 primul show în componența clasică a formației. Momentul a marcat încheierea unei pauze de 23 de ani de când Slash, Axl și Duff McKagan nu mai cântaseră împreună într-un concert. Cum era de așteptat, fanii au captat pe telefon secvențe din acest show, vestea despre concertul surpriză Guns N' Roses răspândindu-se rapid.

Publicat

pe

Axl & Slash
Axl & Slash

Axl Rose, Slash și Duff McKagan au susținut în LA primul show Guns N' Roses în formula clasică, concertul având loc la doar câteva zile de la confirmarea turneului de reunire a trupei.

Evenimentul a fost unul surpriză, fiind programat probabil pe 1 aprilie tocmai pentru a părea ușor incert și a-i aduce la concert pe cei mai înfocați fani. Ne referim, mai exact, la cei care nu și-ar fi asumat riscul de a rata un show Guns N' Roses doar pentru că data din calendar indică faptul că ar putea fi o păcăleală. Astfel de fani au stat la o coadă infernală pentru a cumpăra cele 450 de bilete puse în vânzare pentru concertul din clubul Troubadour. Din fericire pentru ei, anunțul susținerii acestui eveniment restrâns nu a fost o glumă, timpul petrecut la coada de bilete fiind recompensat cu locuri la primul show al trupei reunite Guns N' Roses.

Așadar, pe 1 aprilie, Axl Rose, Slash și Duff McKagan au urcat din nou pe scenă în uralele publicului. Cei 3 au fost acompaniați de clăparul Dizzy Reed, chitaristul Richard Fortus, toboșarul Frank Ferrer și Melissa Reese, care l-a înlocuit pe Chris Pittman, cel de-al doilea clăpar al trupei. În această componență au fost interpretate 17 piese.

Setlistul primului concert Guns N' Roses în componența clasică:

 1. It’s So Easy
 2. Mr. Brownstone
 3. Chinese Democracy
 4. Welcome to the Jungle
 5. Double Talkin’ Jive
 6. Live and Let Die (cover Wings)
 7. Rocket Queen
 8. You Could Be Mine
 9. Speak Softly Love (cover Andy Williams)
 10. Sweet Child O’ Mine
 11. New Rose (cover The Damned)
 12. Better
 13. Knockin’ on Heaven’s Door (cover Bob Dylan)
 14. My Michelle
 15. Nightrain

Bis:

 1. The Seeker (cover The Who)
 2. Paradise City

Un fragment din timpul interpretării piesei "Welcome to the Jungle" a fost înregistrat cu telefonul de către unul dintre fani. Clipul poate fi urmărit mai jos.

Guns N' Roses - "Welcome to the Jungle" (Live@ Troubadour, 1 aprilie 2016)

Așa cum se zvonea în presă încă din decembrie, reunirea Guns N' Roses nu va bucura fanii doar cu o singură apariție (cea de la Coachella). Trupa are programate pentru vara lui 2016 cel puțin 21 de concerte, prima confirmare a unui turneu în America venind sub forma unui teser video.

Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending