Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Grimus, Jeremy? și Electric Pyramid cântă în deschiderea concertului Queen + Adam Lambert

Trupele Grimus, Jeremy? și Electric Pyramid vor cânta în deschiderea concertului Queen + Adam Lambert, ce va avea loc pe 21 iunie, în Piața Constituției din București.

Publicat

pe

Adam Lambert și Brian May │ FOTO: JEFF ELBEL

Electric Pyramid este o trupă londoneză care îi însoțește pe membrii Queen în turneul european, în timp ce Jeremy? este una dintre trupele din sud-estul Europei selectate să se alăture pentru o serie de concerte programate în această zonă. Grimus a fost însă prima opțiune pentru România, fiind aleasă în urma mai multor propuneri înaintate managementului. De altfel, clujenii vor încheia seria concertelor din deschidere urcând ultimii pe scenă, chiar înaintea show-ului Queen + Adam Lambert.

Grimus (2014)

Grimus (2014)

Trupa Grimus, formată din Bogdan Mezofi la voce, Valentin Rauca la chitară, Cristian Csapo la chitară, Lehel Kiss la clape, Titus Vadan la bas și Tamas Adorjani la tobe, a lansat, până în prezent trei albume discografice și a participat la cele mai importante evenimente din România, dar și la festivaluri din Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Polonia, Italia si Austria. Cu o prezență de 10 ani pe scenă de rock alternativ, Grimus este considerată una dintre trupele rock cele mai apreciate din industria muzicală românească, remarcându-se prin hituri precum „Privește-mă”, „In Your Eyes” sau „Political Animals”, de care fanii cu siguranță se vor putea bucura și pe 21 iunie.

Jeremy?

Jeremy?

Jeremy?, trupa de rock alternativ din Sofia, a impresionat managementul Queen + Adam Lambert, care i-a ales pentru a deschide concertele din Bulgaria, România și Polonia. Având o puternică influența britanică, Jeremy? a făcut senzație la ediția din 2015 a festivalului The Great Escape din Brighton, iar anul trecut, a susținut un mini-turneu european ce a inclus concerte în Londra, Liverpool, Dublin, Praga si Berlin. Fondata în 2013 de Ersin Mustafov la voce si chitara, Tasho Kolev la chitară, Rosen Vatev la tobe și Emiliyan Bonev la bas, Jeremy? a avut o rapidă ascensiune în topurile muzicale din țara natală, cu single-urile „Fake Fruits”, „Hope” și „Two Weeks To The Great Escape” .

Electric Pyramid

Electric Pyramid

Cei patru londonezi de la Electric Pyramid s-au regăsit pe aceeași cale creativă după mai mulți ani în care au cântat în cercuri muzicale similare. Înarmați cu o viziune comună, aceștia și-au propus să cucerească publicul începand cu „1989”, primul lor single. În 2015, Electric Pyramid a concertat prima dată alături de Queen și Adam Lambert pe scena festivalului Rock in Rio de la Lisabona, susținând alături de ei un turneu în Europa de Est și Rusia.

Prețuri bilete la primul concert Queen + Adam Lambert în România:

  • Tribună - 597 lei
  • Golden Circle - 346 lei
  • Gazon A - 246 lei
  • Gazon B - 141 lei

Queen și Adam Lambert au cântat pentru prima dată în această formulă în 2009, susținând împreună de atunci numeroase show-uri sold-out în Statele Unite, America de Sud și Europa. Celebrele compoziții Queen și interpretarea efervescentă a lui Adam Lambert, alături de veteranii Brian May și Roger Taylor, au devenit o formulă de succes.

Queen + Adam Lambert este astăzi una dintre cele mai aclamate formule de pe scena internațională a muzicii live. Presa de specialitate a apreciat în nenumărate rânduri demersul, în vreme ce fanii de pretutindeni savurează cu bucurie și entuziasm fiecare concert care le readuce aproape muzica preferată.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 21 iunie 2016

QUEEN + Adam Lambert

Loc
Piața Constituției
Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending