Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Gojira va lansa un nou album - TEASER

Trupa franceză Gojira va lansa în vara acestui an nou album. Acesta este însoțit de un teaser care poate fi urmărit în articolul următor.

Publicat

pe

Trupa franceză de progressive metal Gojira va lansa un nou album în această vară, iar cu această ocazie au pregătit și un teaser. Albumul încă nedenumit care îi urmează celui din 2012, „L'Enfant Sauvage”, a fost înregistrat de vocalistul trupei, Joseph Duplantier la studioul său din Queen, New York. Trupa a lucrat inițial la 12 piese, dar au decis să rămână la 10, motivul fiind, după cum declară Joseph că „Atenția oamenilor e mai scurtă acum. Și multe piese durează câte patru minute.”

Joseph și fratele său, toboșarul Mario Duplantier, au fost forțați să pună  în așteptare înregistrările pentru noul album când mama lor s-a îmbolnăvit și a murit vara trecută.

„Mă simțeam obosit fizic și mental. În același timp, totuși, modul în care s-a întâmplat a fost frumos. Eram toți în jurul ei. A trebuit să anulăm câteva concerte când a murit, dar ne-am și îmbogățit în același timp pentru că am învățat multe despre moarte. Mario a înregistrat tobele, iar eu cântam la chitară împreună cu el ca să încerc să-l ajut să știe unde a rămas și începeam amândoi să plângem în același timp. Piesele au fost compuse pe jumătate când era bolnavă. După ce a murit, a trebuit să le termin. Un cântec, de exemplu, are un vers cu You're going to make it, dar al continuă cu You didn't make it.”, mai declară Joseph într-un interviu.

Al cincilea album Gojira, „L'Enfant Sauvage”, a vândut aproape 11.000 de copii în America în a cincea săptămână de la lansare, moment în care a debutat pe locul 34 în topul Billboard 200. Trupa a susținut un concert și în România în cadrul ediției din 2013 a festivalului Rockstadt.

Muzică nouă

Gojira lansează piesa "Into The Storm", extrasă de pe viitorul album, "Fortitude" - AUDIO

Francezii de la Gojira își pregătesc fanii pentru viitorul album "Fortitude" cu un nou extras. "Into The Storm" este o piesă dinamică și intensă, pe care te invităm să o asculți în articol.

Publicat

pe

Gojira
Gojira

Noua piesă va satisface, fără îndoială, fanii fideli ai trupei, pe măsură ce data lansării albumului se apropie cu repeziciune. "Into The Storm" pare a fi cea mai dinamică și complexă piesă de pe materialul "Fortitude". Reușește să creeze o anumită atmosferă, iar vocea puternică a solistului pune accentul pe versuri - întotdeauna un element important pentru Gojira. "Into The Storm" este "infuzată cu conceptul de nesupunere civilă", potrivit vocalistului Joe Duplantier.

"Să acționezi în consecință cu cea mai profundă înțelepciune și să susții ceea ce este prețios și bun în această lume. Singura revoluție posibilă este cea care înflorește în noi. Schimbarea va veni de la oameni. Legile sunt menite să fie adaptate nevoilor noastre vitale", a adăugat Joe Duplantier despre noua piesă.

AUDIO: Gojira - Into The Storm

"Fortitude" este cel de-al șaptelea material discografic al trupei și va fi lansat pe 30 aprilie. Discul a fost înregistrat și produs de Joe Duplantier în propriul studio din New York. De mix & master s-a ocupat Andy Wallace, cunoscut pentru colaborarea cu Nirvana la albumul "Nevermind". "Fortitude" abordează teme serioase din contemporaneitate, precum tragediile care au lovit popoarele indigene din Brazilia, consumerismul sau problemele de mediu și social-ecologice.

Tracklist "Fortitude":

 1.  Born for One Thing
 2. Amazonia
 3. Another World
 4. Hold On
 5. New Found
 6. Fortitude
 7. The Chant
 8. Sphinx
 9. Into The Storm
 10. The Trails
 11. Grind
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending