Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Este oficial: AC/DC va continua turneul alături de Axl Rose

AC/DC își va termina turneul european alături de Axl Rose. La cele 12 concerte din mai și iunie se vor adăuga 10 show-uri reprogramate, în America.
Axl în deschiderea concertului GN'R de la București, 1 iulie 2012

Axl în deschiderea concertului GN'R de la București, 1 iulie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Trupa AC/DC a pus punct speculațiilor privind viitorul solist live printr-un mesaj oficial. Axl Rose va cânta alături de AC/DC în următoarele 12 concerte europene, precum și în cele 10 show-uri din Statele Unite, evenimente reprogramate ce vor fi anunțate.

"Membrii trupei AC/DC îi mulțumesc lui Brian Johnson pentru contribuțiile sale și pentru dedicarea sa pentru formație de-a lungul anilor. Îi urăm toate cele bune în depășirea problemelor sale legate de auz și în viitoarele colaborări. Pe cât de mult ne-am dorit să terminăm acest turneu în formula în care l-am început, înțelegem , respectăm și susținem decizia lui Brian de a se opri din turneu pentru a-și salva auzul. Suntem hotărâți să respectăm toate angajamentele din turneu, pentru cei care ne-au susținut de-a lungul timpului, și suntem norocoși că Axl Rose ne-a oferit cu amabilitate sprijinul său în acest sens. AC/DC va relua turneul Rock Or Bust World Tour cu Axl Rose pe post de vocalist. Concertele europene vor demara pe 7 mai în Lisabona, Portugalia și se vor încheia pe 12 iunie în Aarhus, Denemarca, așa cum au fost anunțate inițial. După susținerea acestor concerte alături de AC/DC, Axl Rose își va continua turneul Guns N Roses, Not In This Lifetime Summer Stadium Tour. Cele 10 concerte amânate de pe teritoriul american vor fi reprogramate și anunțate ulterior, fiind susținute de asemenea împreună cu Axl Rose", a comunicat formația AC/DC.

Concertele AC/DC cu Axl Rose din turneul european:

 • 7 mai, Lisabona, Portugalia
 • 10 mai, Sevilia, Spania
 • 13 mai, Marsilia, Franța
 • 16 mai, Werchter, Belgia
 • 19 mai, Viena, Austria
 • 22 mai, Praga, Cehia
 • 26 mai, Hamburg, Germania
 • 29 mai, Berna, Elveția
 • 1 iunie, Leipzig, Germania
 • 4 iunie, Londra, Anglia
 • 9 iunie, Manchester, Anglia
 • 12 iunie, Aarhus, Danemarca

Albumul Rock or Bust a fost lansat în 2014, debutând în SUA pe poziția a 3-a în topul Billboard 200, fiind comercializate peste 174.000 de unități doar în prima săptămână. Discul a marcat ceo 41 de ani de activitate AC/DC.

Brian Johnson a devenit vocalistul trupei în 1980, după moartea lui Bon Scott. În 2014, liderul AC/DC, Malcom Young s-a retras și el după ce a fost diagnosticat cu demență și alte probleme de sănătate. El a fost înlocuit de către nepotul său, Stevie. Rock or Bust a fost primul albumul fără Malcom. Un an mai târziu, în 2015, toboșarul Phil Rudd a părăsit și el trupa după ce a fost acuzat de posesie de droguri și de alte probleme legale. A fost înlocuit de Chris Slade. În prezent, Angus Young este singurul membru original. 

AC/DC a concertat o singură dată la București, în Piața Constituției în 2010.

Citește mai multe despre AC/DCAxl Rose
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Chris Cornell a realizat un cover după "Stay With Me Baby" pentru "Vinyl" - AUDIO

Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a înregistrat un cover după clasica melodie "Stay With Me Baby", înregistrată pentru prima oară de...

Închide