Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Este oficial: AC/DC va continua turneul alături de Axl Rose

AC/DC își va termina turneul european alături de Axl Rose. La cele 12 concerte din mai și iunie se vor adăuga 10 show-uri reprogramate, în America.

Publicat

pe

Axl în deschiderea concertului GN'R de la București, 1 iulie 2012
Axl în deschiderea concertului GN'R de la București, 1 iulie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Trupa AC/DC a pus punct speculațiilor privind viitorul solist live printr-un mesaj oficial. Axl Rose va cânta alături de AC/DC în următoarele 12 concerte europene, precum și în cele 10 show-uri din Statele Unite, evenimente reprogramate ce vor fi anunțate.

"Membrii trupei AC/DC îi mulțumesc lui Brian Johnson pentru contribuțiile sale și pentru dedicarea sa pentru formație de-a lungul anilor. Îi urăm toate cele bune în depășirea problemelor sale legate de auz și în viitoarele colaborări. Pe cât de mult ne-am dorit să terminăm acest turneu în formula în care l-am început, înțelegem , respectăm și susținem decizia lui Brian de a se opri din turneu pentru a-și salva auzul. Suntem hotărâți să respectăm toate angajamentele din turneu, pentru cei care ne-au susținut de-a lungul timpului, și suntem norocoși că Axl Rose ne-a oferit cu amabilitate sprijinul său în acest sens. AC/DC va relua turneul Rock Or Bust World Tour cu Axl Rose pe post de vocalist. Concertele europene vor demara pe 7 mai în Lisabona, Portugalia și se vor încheia pe 12 iunie în Aarhus, Denemarca, așa cum au fost anunțate inițial. După susținerea acestor concerte alături de AC/DC, Axl Rose își va continua turneul Guns N Roses, Not In This Lifetime Summer Stadium Tour. Cele 10 concerte amânate de pe teritoriul american vor fi reprogramate și anunțate ulterior, fiind susținute de asemenea împreună cu Axl Rose", a comunicat formația AC/DC.

Concertele AC/DC cu Axl Rose din turneul european:

 • 7 mai, Lisabona, Portugalia
 • 10 mai, Sevilia, Spania
 • 13 mai, Marsilia, Franța
 • 16 mai, Werchter, Belgia
 • 19 mai, Viena, Austria
 • 22 mai, Praga, Cehia
 • 26 mai, Hamburg, Germania
 • 29 mai, Berna, Elveția
 • 1 iunie, Leipzig, Germania
 • 4 iunie, Londra, Anglia
 • 9 iunie, Manchester, Anglia
 • 12 iunie, Aarhus, Danemarca

Albumul Rock or Bust a fost lansat în 2014, debutând în SUA pe poziția a 3-a în topul Billboard 200, fiind comercializate peste 174.000 de unități doar în prima săptămână. Discul a marcat ceo 41 de ani de activitate AC/DC.

Brian Johnson a devenit vocalistul trupei în 1980, după moartea lui Bon Scott. În 2014, liderul AC/DC, Malcom Young s-a retras și el după ce a fost diagnosticat cu demență și alte probleme de sănătate. El a fost înlocuit de către nepotul său, Stevie. Rock or Bust a fost primul albumul fără Malcom. Un an mai târziu, în 2015, toboșarul Phil Rudd a părăsit și el trupa după ce a fost acuzat de posesie de droguri și de alte probleme legale. A fost înlocuit de Chris Slade. În prezent, Angus Young este singurul membru original. 

AC/DC a concertat o singură dată la București, în Piața Constituției în 2010.

PUBLICITATE
Comentează

Clipul zilei

La 7 ani, un copil cântă "Highway to Hell" de parc-ar fi reîncarnarea lui Bon Scott - VIDEO

Hard rock-ul a pus stăpânire pe Jesús del Río, un copil de 7 ani venit la The Voice Kids Spania. Nu e o exagerare să spui că membrii AC/DC ar putea să-l ia în considerare pentru un duet cu Brian Johnson, versiunea sa pentru "Highway to Hell" fiind electrizantă, mai ales când suprapui timbrul vocii sale peste chipul lui angelic.

Publicat

pe

Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania
Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania │ FOTO: Captură Youtube

Dacă se întreba cineva de ce emisiunile de talente ca American Idol și The Voice sunt atât de longevive, clipul prezentat în acest articol ar putea să ofere un răspuns. Momentele extraordinare neașteptate, amestecate cu reacțiile celor din juriu sunt ingrediente sigure pentru viralizarea anumitor live-uri din cadrul unor astfel de concursuri. E nevoie, desigur, și de participanți carismatici, dar când vorbim despre o emisiune cu copii, ca în cazul de față, acest element e asigurat din start. N-ai cum să nu fii plăcut de telespectatori când ești de-o șchioapă, ai curajul să vii să cânți pe o scenă mare și mai ai și un pic de talent.

În cazul lui Jesús del Río e vorba de ceva mai mult talent. Dincolo de carisma lui de copil plăpând, puștiul are, cu adevărat, o voce mare pentru cei 7 ani ai săi, contrastul dintre agresivitatea interpretării și apariția lui angelică făcând deliciul publicului. Timbrul său s-a potrivit excelent pe "Highway to Hell", chiar dacă versiunea lui e ceva mai pițigăiată.

Așa cum era firesc, toți antrenorii și l-au dorit în echipă (mai puțin David Bisbal, pentru că a fost blocat de unul dintre colegi). Puștiul nu a părut deloc intimidat de entuziasmul tuturor celor din sală, răspunzând foarte relaxat și direct la toate întrebările pe care le-a primit după momentul său. Potrivit spuselor lui, a descoperit că are voce la 6 ani, adică anul trecut, prima piesă pe care a învățat să o cânte fiind chiar "Highway to Hell".

Apariția lui în cadrul acestei emisiuni îl va ajuta, cel mai probabil, dacă va alege să-și facă o carieră în muzică. Nici nu mai contează pe ce loc va termina concursul, important e că publicul l-a văzut pe Jesus (no pun intended) și că momentul lui s-a viralizat.

VIDEO: Jesús del Río cântă 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania

Citește în continuare

Muzică și film

Axl Rose devine personaj de desene animate și apare într-un episod din Scooby-Doo

Axl Rose, solistul Guns N ’Roses, apare în formă animată în episodul din această săptămână al serialului "Scooby-Doo and Guess Who?" Cei interesați îl pot urmări joi, 25 februarie, pe Boomerang TV.

Publicat

pe

Cameo Axl Rose în Scooby-Doo
Cameo Axl Rose în Scooby-Doo │ FOTO: Rolling Stone / Boomerang

Episodul îi urmărește pe Fred, Velma, Daphne, Shaggy și Scooby în timp ce se află pe cunoscutul drum Route 66. La un moment dat, însă, călătoria lor este oprită când un grup misterios de bărbați fură Mașina Misterelor.

Abandonat în deșert, grupul intră într-un restaurant pentru ca Daphne să poată folosi serviciul Wi-Fi. Dar mai mare le-a fost mirarea când în parcarea restaurantului se află pe motocicletă nimeni altul decât Axl Rose, sau așa cum îl numește grupul: "cântăreț, compozitor, muzician și zeul total al rock-ului, Axl Rose". Se dovedește că el este deja prieten cu Shaggy și Scooby, care îl salută pe muzicianul prin cunoscutele "coarne de diavol". Apoi, cei trei dezvăluie o strângere secretă de mână, așa cum au cei mai buni prieteni.

Legendarul muzician este de acord să ajute la recuperarea Mașinii Misterelor, dar unul câte unul, membrii grupului încep să dispară. Sarcina de a rezolva misterul le rămâne membrilor rămași prezenți - Axl, Shaggy și Scooby. Un preview al episodului poate fi urmărit exclusiv pe pagina publicației Rolling Stone.

Apariția lui Axl Rose în serialul "Scooby-Doo and Guess Who?" nu este prima incursiune a muzicianului în televiziunea animată pentru copii. În 2018, a realizat un cameo memorabil într-un episod din New Looney Tunes. Momentul a inclus chiar și o melodie, "Rock the Rock", care a fost aparent prima piesă nouă a lui Rose după o pauză de 10 ani.

Citește în continuare

Trending