Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

David Bowie domină post-mortem topul vânzărilor de albume din UK

La 3 luni de la moartea sa, David Bowie domină încă topul vânzărilor de albume din UK. Regretatul muzician are 3 albume care prind pragul primelor 10 poziții în topul celor mai bine vândute discuri din 2016.

Publicat

pe

David Bowie
David Bowie

David Bowie și-a exprimat atipica viziune artistică până în ultimul moment, albumul "Blackstar" fiind lansat chiar cu două zile înainte de a fi răpus de cancer. Acest disc se află la 3 luni de la lansare pe poziția a 2-a în topul celor mai bine vândute albume din UK.

Conform Official Charts, ultimul material discografic al muzicianului s-a vândut din ianuarie 2016 până în prezent în 345.000 de exemplare, această performanță fiind depășită doar de Adele, cu albumul ”25”. În top 10 se găsesc și alte două albume ale artistului: ”Best Of Bowie”, plasat pe poziția a 4-a, și ”Nothing Has Changed - The Very Best Of”, pe locul 10.

În topul realizat de Official Charts se regăsesc și cele mai recente albume lansate de Justin Bieber, Coldplay și James Bay, precum și albumul post-mortem cu piese reorchestrate din repertoriul lui Elvis Presley, ”If I Can Dream”.

Top 10 - Cele mai bine vândute albume în 2016 (UK):

  1. Adele - ”25”
  2. David Bowie - ”Blackstar”
  3. Justin Bieber - ”Purpose”
  4. David Bowie - ”Best Of Bowie”
  5. Jess Glynne - ”I Cry When I Laugh”
  6. Coldplay - ”A Head Full Of Dreams”
  7. Elvis Presley - ”If I Can Dream”
  8. James Bay - ”Chaos And The Calm”
  9. Little Mix - ”Get Weird”
  10. David Bowie - ”Nothing Has Changed - The Very Best Of”

David Bowie s-a stins din viață pe 10 ianuarie 2016, la două zile de la împlinirea vârstei de 69 de ani. Muzicianul a murit răpus de cancer, după 18 luni de tratament.

Un om complex, Bowie nu a revoluționat doar muzica, ci și pictura, moda, literatura, cinematografia și teatrul. Acesta a demonstrat de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani că nu trebuie să compui doar pentru a vinde și că poți vinde chiar mai mult atunci când compui pentru că ai ceva de spus.

Trending