Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Chris Cornell a realizat un cover după "Stay With Me Baby" pentru "Vinyl" - AUDIO

Solistul Soundgarden, Chris Cornell, a înregistrat un cover după clasica melodie "Stay With Me Baby", înregistrată pentru prima oară de Lorraine Ellison în 1966. Noua versiune a piesei poate fi ascultată pe coloana sonoră a serialului "Vinyl".

Publicat

pe

Chris Cornell (Soundgarden)
Chris Cornell (Soundgarden)

După Bob Dylan, Mary J. Blige, Janis Joplin și Bette Midler, a venit și rândul lui Chris Cornell să realizeze un cover după "Stay With Me Baby". Solistul Soundgarden mărtusiește că a ascultat mereu cu mare plăcere această melodie din anii '60, preferând versiunea lui Terry Reid.

"Am fost foarte onorat să mi se ceară să înregistrez o nouă versiune la ”Stay With Me Baby” pentru ”Vinyl”. Astfel mi s-a dat ocazia de a-i aduce un tribut lui Terry Reid, a cărui versiune a piesei s-a aflat printre favoritele mele de mulți ani încoace. În plus, mă număr printre artiștii care au înregistrat piese pentru o coloană sonoră grozavă", a declarat Chris Cornell pentru Vulture.

Piesa "Stay With Me Baby" este inclusă pe soundtrack-ul serialului "Vinyl", creat de Mick Jagger împreună cu Martin Scorsese, Rich Cohen și Terence Winter. Filmul spune povestea unui producător din anii '70 aflat în căutarea de tineri artiști talentați. Serialul a debutat pe 14 februarie 2016, avându-i în distribuție pe Ray Romano, Olivia Wilde și pe fiul lui Mick Jagger, James Jagger.

Chris Cornell - "Stay With Me Baby" (soundtrack "Vinyl") - AUDIO

După cum menționa și Chris Cornell, pe coloana sonoră a serialului "Vinyl" se regăsesc piese înregistrare de o listă impresionantă de artiști, cum ar fi Iggy Pop, Royal Blood, Elvis Costello, Nate Ruess și mulți alții. Albumul cu toate aceste melodii se numește "Vinyl: Music From the HBO Series – The Essentials: Best of Season 1" și este pus în vânzare pe 15 aprilie.

Tracklist "Vinyl: Music From the HBO Series – The Essentials: Best of Season 1":

 1. "Kill the Lights" – Jess Glynne, Alex Newell, DJ Cassidy with Nile Rodgers
 2. "Alright Lady (Let's Make a Baby)" – Charlie Wilson
 3. "Back Stabbers" – Elvis Costello
 4. "Life on Mars?" – Trey Songz
 5. "I Dig Your Mind" – Iggy Pop
 6. "No Fun" – Charli XCX
 7. "Strychnine" – John Doe
 8. "Where Are You Now" – Royal Blood
 9. "Watch Your Step" – the Arcs
 10. "Stay With Me Baby" – Chris Cornell
 11. "I've Been Wrong So Long" – Ty Taylor
 12. "Woman Like You (A E I Want You)" – Nasty Bits
 13. "Sugar Daddy (Theme from Vinyl)" – Sturgill Simpson
 14. "Venus in Furs" – Julian Casablancas
 15. "Love, I Want You Back" – Charlie Wilson
 16. "Black Coffee" – Humble Pie
 17. "I Wanna Be With You" – Nate Ruess
PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Albumul postum al lui Chris Cornell, "No One Sings Like You Anymore", va avea o continuare

Într-un nou interviu, Vicky Cornell, soția regretatului muzician, a dezvăluit că încă mai are multă muzică pusă deoparte și intenționează să lanseze un al doilea volum pentru albumul "No One Sings Like You Anymore". Detalii și audio în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)
Chris Cornell – The Promise (Theatrical Version)

În luna decembrie a anului trecut, familia lui Chris Cornell a lansat un album postum al artistului, axat pe coveruri ale pieselor unor nume mari. E vorba despre John Lennon, Prince, Janis Joplin şi mulţi alţii. "No One Sings Like You Anymore" este o colecție ce onorează artiștii și cântecele care l-au inspirat pe Chris Cornell. Materialul a fost înregistrat în 2016 și este ultimul album de studio complet finalizat al artistului. Dacă piesele pot fi deja ascultate pe serviciile de streaming, o variantă fizică a albumului urmează să fie lansată pe 19 martie 2021.

Acum, soția lui Chris Cornell le-a dat o veste bună fanilor. Invitată în cadrul emisiunii The Rizzuto Show, Vicky a dezvăluit că va continua să onoreze memoria artistului cu o nouă lansare. Este vorba de cel de-al doilea volum al materialului "No One Sings Like You Anymore".

"Există un al doilea volum. Ce a făcut ca primul volum să fie atât de special este faptul că el l-a masterizat și l-a împărțit. Totul este Chris de la început până la sfârșit. Și celălalt, volumul doi, a fost masterizat, dar nu și împărțit.

Suntem binecuvântați pentru că a fost un scriitor atât de prolific și ne-a lăsat multă muzică. Nu într-o formă complet finisată, dar avem cu ce să lucrăm, iar ștampila Cornell este peste tot, ceea ce este cu adevărat special. Deci, există multă muzică", a declarat Vicky Cornell.

În altă ordine de idei, Toni Cornell, fiica muzicianului, a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj dedicat tatălui său. Mai mult, tânăra a și interpretat un fragment din această piesă din repertoriul  Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell.

VIDEO: Vicky Cornell în emisiunea The Rizzuto Show

Citește în continuare

Muzică nouă

Fiica lui Chris Cornell i-a adus un nou omagiu tatălui ei - VIDEO

Toni Cornell a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj emoționant. Fiica regretatului Chris Cornell a împărtășit cu acest prilej și un fragment din coverul înregistrat anul trecut după această melodie a trupei Temple of the Dog.

Publicat

pe

Toni Cornell
Toni Cornell │ FOTO: Captură YouTube

Toni a marcat împlinirea a 30 de ani de la apariția piesei "Hunger Strike" cu un mesaj dedicat tatălui său. Tânăra de 15 ani a mărturisit că aceasta este una dintre melodiile ei preferate din repertoriul regretatului vocalist Soundgarden, Audioslave și Temple of the Dog.

""Hunger Strike" era lansată în urmă cu 30 de ani. Nu este doar una dintre cele mai memorabile piese ale tuturor timpurilor, ci și una dintre preferatele mele. Am înregistrat-o pentru Music Lives în Aprilie 2020, pentru a strânge bani necesari combaterii COVID-19, dar am înregistrat-o și ca un omagiu pentru tatăl meu, care are fi fost cu siguranță prima persoană care ar fi făcut tot ce i-ar fi stat în putință pentru a ajuta.

Te iubesc, tată, și sunt foarte mândră de ceea ce ai creat, cine ești și toate lucrurile în care ai crezut. Pentru mine, piesa asta este reprezentativă pentru tot ceea ce ai fost."

VIDEO: Toni Cornell cântând un fragment din piesa "Hunger Strike"

În luna aprilie, Toni Cornell a participat la un eveniment caritabil, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19. Toni a interpretat atunci această piesă din repertoriul Temple of Dog, trupă fondată de Chris Cornell. Ca și acum, momentul a fost dedicat tatălui ei.

Chris Cornell, una dintre cele mai apreciate voci ale muzicii grunge, a murit pe 18 mai 2017, la vârsta de doar 52 de ani. Sinuciderea a fost confirmată drept cauza morții.

Cunoscut în special pentru activitatea sa în trupa Soundgarden, pe care a fondat-o în 1984, Chris Cornell a activat și în trupele Audioslave și Temple of the Dog, având în paralel și o carieră solo. Ultimul său disc solo, "Higher Truth", a fost lansat în septembrie 2015, și a inclus single-ul ”Nearly Forgot My Broken Heart”.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending