Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

André Rieu a donat 150.000 de euro victimelor din Colectiv

André Rieu a fost puternic afectat de tragedia din Colectiv și a donat 150.000 de euro victimelor, suma fiind strânsă în urma vânzărilor unui DVD cu show-ul său din Piața Constituției.

Publicat

pe

Andre Rieu la Gala Caritabila pentru victimele din Colectiv 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci

Regele valsului, André Rieu, a revenit în România pe 14 aprilie și a participat la Gala Caritabilă de la Athénée Palace Hilton, organizată  în sprijinul victimelor din Colectiv. Artistul a donat un cec președintei Asociației Colectiv, cu suma de 150.000 de euro, strânsă în urma vânzărilor dvd-ului „André Rieu - Live în București”.  Violonistul a menționat că dvd-ul s-a vândut în peste 25.000 de exemplare, iar acesta încă poate fi cumpărat.

„Când am aflat de acest teribil accident, tot ce mi-a trecut prin gând a fost să mă rog și să îi ajut pe cei afectați. Muzica este lucrul pe care îl fac cel mai bine,  așa că am venit în România și am plâns împreună cu voi în fața clubului, iar apoi am luat decizia de a vinde DVD-urile cu show-ul din Piața Constituției și să donez toți banii victimelor.

Vreau să facem ceva pentru România și să-i ajutăm corespunzător pe cei bolnavi și pe viitor. Medicii care sunt aici alături de mine vă pot confirma că banii donați vor fi folosiți așa cum trebuie pentru tratamentele victimelor” a declarat André Rieu.

Andre Rieu la Gala Caritabilă pentru victimele din Colectiv 2016

Andre Rieu la Gala Caritabilă pentru victimele din Colectiv 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci

La Gala Caritabilă de la Athénée Palace Hilton au fost prezenți și trei medici care s-au ocupat de tratamentul și operațiile victimelor, povestind mai multe despre procesul de recuperare al acestora.  Însă pe lângă doctori, au fost invitați și o parte dintre cei care au fost răniți în urma incendiului din Colectiv.

André Rieu a susținut șapte concerte în Piața Constituției, în vara lui 2015, iar o parte dintre ele au fost sold-out. Violonistul olandez va reveni și anul acesta la București, cu încă două concerte, care vor avea loc în perioada 11-12 iunie.

„Am călătorit mult cu orchestra mea și am cântat în Budapesta, Roma, Viena, iar acolo i-am întrebat pe spectatori de unde vin și mulți dintre ei erau din România. Așa că le-am spus oamenilor mei... haideți să cântăm în România! Ei mi-au spus că sunt nebun pentru că va trebui să organizez concertele în Piața Constituției, acesta fiind cel mai mare loc, însă și cel mai scump. Dar eu eram sigur că am foarte mulți fani români, așa că am decis să susțin 7 concerte în București!” a povestit André Rieu.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 11 iunie 2016

Andre Rieu

Loc
Piața Constituției
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

André Rieu prezintă online concertul "Magical Maastricht" - VIDEO

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză de sărbători. În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, concertul "Magical Maastricht" va putea fi urmărit online.

Publicat

pe

André Rieu în concert la Cluj-Napoca pe 5 aprilie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

André Rieu și orchestra sa Johann Strauss sunt, ca toți muzicienii din întreaga lume, profund afectați de pandemie. Din luna martie nu au susținut niciun concert și a fost sfâșietor faptul că nu au mai putut călători pentru a concerta împreună pe aceeași scenă, dar și pentru a fi alături de fanii lor. Astfel, în această iarnă, iubitul dirijor și violonist le-a pregătit milioanelor de fani o surpriză specială de sărbători.

În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, André Rieu prezintă "Magical Maastricht", un concert cu o durată de 150 de minute, care include cele mai importante momente ale concertelor sale de la Vrijthof. Concertul va fi transmis online, pentru a putea fi savurat în siguranță de acasă.

Andre Rieu: "Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie"

"Pentru că în această vară, din păcate, nu ați putut veni la Maastricht, m-am gândit de ce să nu vi-l aduc eu pe Maastricht! Împreună cu Marjorie am ales câteva dintre reprezentațiile noastre preferate din ultimii 15 ani, susținute în piața mare de aici, din orașul meu natal. Privind înapoi la aceste concerte am râs și am plâns și sunt sigur că veți trece și voi prin aceleași emoții. Este un concert plin de nostalgie care mă face să îmi doresc să urc pe scenă, chiar acum!

Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie. Întotdeauna am spus că muzica aduce oamenii împreună și sunt atât de fericit că în acest Crăciun putem petrece câteva ore împreună bucurându-ne de muzică! Multă dragoste!", a transmis André Rieu.

VIDEO: Mesajul lui Andre Rieu

"Magical Maastricht" este un concert ce cuprinde cele mai frumoase melodii clasice, arii de operă, operetă, muzică de film și musical, valsuri încântătoare și, desigur, invitați foarte speciali, precum Jermaine Jackson, David Hasselhoff, Los del Rio, regretatul Trini Lopez și multe altele. Programul va include Tema Larei din "Doctorul Zhivago", dansată de 300 de cupluri profesioniste de dansuri, sau Defilarea Carelor din filmul "Ben Hur". André alege cântecele cu inima iar "Magical Maastricht" conține unele dintre cele mai înălțătoare și emoționante interpretări, precum "You Raise Me Up", "Volare", "You can't walk alone", "Wishing You Were Somehow Here Again", "Amigos para siempre" sau "The Blue Danube".

Bilete pentru concertul online André Rieu - "Magical Maastricht":

Prin achiziționarea unui bilet vă veți putea bucura de concertul "Magical Maastricht" de pe dispozitivul preferat, în perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, prin intermediul link-ului personal primit în emailul de confirmare;

Fiecare bilete asigură accesul la trei streaming-uri împreună cu familia și prietenii.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE