Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

André Rieu a donat 150.000 de euro victimelor din Colectiv

André Rieu a fost puternic afectat de tragedia din Colectiv și a donat 150.000 de euro victimelor, suma fiind strânsă în urma vânzărilor unui DVD cu show-ul său din Piața Constituției.

Publicat

pe

Andre Rieu la Gala Caritabila pentru victimele din Colectiv 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci

Regele valsului, André Rieu, a revenit în România pe 14 aprilie și a participat la Gala Caritabilă de la Athénée Palace Hilton, organizată  în sprijinul victimelor din Colectiv. Artistul a donat un cec președintei Asociației Colectiv, cu suma de 150.000 de euro, strânsă în urma vânzărilor dvd-ului „André Rieu - Live în București”.  Violonistul a menționat că dvd-ul s-a vândut în peste 25.000 de exemplare, iar acesta încă poate fi cumpărat.

„Când am aflat de acest teribil accident, tot ce mi-a trecut prin gând a fost să mă rog și să îi ajut pe cei afectați. Muzica este lucrul pe care îl fac cel mai bine,  așa că am venit în România și am plâns împreună cu voi în fața clubului, iar apoi am luat decizia de a vinde DVD-urile cu show-ul din Piața Constituției și să donez toți banii victimelor.

Vreau să facem ceva pentru România și să-i ajutăm corespunzător pe cei bolnavi și pe viitor. Medicii care sunt aici alături de mine vă pot confirma că banii donați vor fi folosiți așa cum trebuie pentru tratamentele victimelor” a declarat André Rieu.

Andre Rieu la Gala Caritabilă pentru victimele din Colectiv 2016

Andre Rieu la Gala Caritabilă pentru victimele din Colectiv 2016 │ FOTO: Alex Vlad Covaci

La Gala Caritabilă de la Athénée Palace Hilton au fost prezenți și trei medici care s-au ocupat de tratamentul și operațiile victimelor, povestind mai multe despre procesul de recuperare al acestora.  Însă pe lângă doctori, au fost invitați și o parte dintre cei care au fost răniți în urma incendiului din Colectiv.

André Rieu a susținut șapte concerte în Piața Constituției, în vara lui 2015, iar o parte dintre ele au fost sold-out. Violonistul olandez va reveni și anul acesta la București, cu încă două concerte, care vor avea loc în perioada 11-12 iunie.

„Am călătorit mult cu orchestra mea și am cântat în Budapesta, Roma, Viena, iar acolo i-am întrebat pe spectatori de unde vin și mulți dintre ei erau din România. Așa că le-am spus oamenilor mei... haideți să cântăm în România! Ei mi-au spus că sunt nebun pentru că va trebui să organizez concertele în Piața Constituției, acesta fiind cel mai mare loc, însă și cel mai scump. Dar eu eram sigur că am foarte mulți fani români, așa că am decis să susțin 7 concerte în București!” a povestit André Rieu.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte sâmbătă, 11 iunie 2016

Andre Rieu

Loc
Piața Constituției

Trending