Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

Urmărește-l pe Adam Levine cântând live "Purple Rain" - VIDEO

După moartea lui Prince, multe înregistrări cu aparițiile muzicianului în diverse emisiuni, precum și coveruri realizate după cele mai îndrăgite dintre piesele sale au fost urcate pe YouTube. Din această categorie a clipurilor din arhivă face parte și coverul realizat de Adam Levine după cunoscuta piesă ”Purple Rain”. Înregistrarea datează din 2014, solistul Maroon 5 cântând atunci melodia împreună cu trupa Train.
Adam Lavine cântând ”Purple Rain” în memoria lui Prince

Adam Lavine cântând ”Purple Rain” în memoria lui Prince

Un fan declarat al lui Prince, Adam Levine și-a arătat aprecierea pentru muzica regretatului artist ori de câte ori a avut ocazia. Un moment memorabil, prin care solistul Maroon 5 a împărtășit publicului cât de mult prețuiește arta lui Prince, datează din 2014, când Adam a interpretat live cea mai cunoscută piesă din repertoriul muzicianului: "Purple Rain". Levine i-a avut alături și pe membrii trupei americane Train, cunoscute în special pentru hitul "Drops of Jupiter (Tell Me)".

Înregistrarea acestui cover s-a desfășurat în cadrul emisiunii lui Howard Stern de la postul de radio SiriusXM. Clipul a fost urcat pe YouTube pe 22 aprilie, la scurtă vreme de la moartea lui Prince, acumulând în doar 5 zile peste 11 milioane de vizualizări.

Adam Levine & Train - "Purple Rain" - VIDEO

Prince Rogers Nelson, cunoscut lumii întregi drept Prince, a încetat din viață pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani. Muzicianul nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un vizionar și un revoluționar în materie de muzică și cultură contemporană, un artist complet care a continuat să își reinventeze stilul, generând noi tendințe în industria muzicală. S-a lansat în anii 80, consacrându-se prin albumele "1999" (1982) și "Purple Rain" (1984), acesta din urmă fiind vândut în peste 13 milioane de copii și petrecând 24 de săptămâni consecutive pe primul loc în topul Billboard 200.

Adam Levine și colegii din trupa Maroon 5 vor susține primul concert în România pe 5 iunie 2016. Evenimentul va avea loc în Piața Constituției din București, făcând parte din turneul de promovare a albumului "V",  lansat în august 2014. Discul a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200, fiind certificat cu platină în 2015 pentru vânzări ce au depășit un milion de copii doar în Statele Unite.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Adam LevineMaroon 5Prince
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sunet Fin a lansat EP-ul "Muzica nu moare"

Trupa Sunet Fin a lansat în format digital EP-ul "Muzica nu moare". Lansarea a avut loc pe 23 aprilie, în...

Închide