Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Zoe Saldana o va interpreta pe Nina Simone, într-un film biografic

Zoe Saldana o va interpreta pe Nina Simone într-un film biografic despre cariera muzicală a cântăreței, implicarea sa în politică și ultima perioadă din viață, petrecută în Franța.

Publicat

pe

Nina Simone & Zoe Saldana
Nina Simone & Zoe Saldana

Trailerul filmului biografic „Nina Simone” a fost lansat de curând, iar acest lucru a stârnit comentarii răutăcioase, referitoare la Zoe Saldana, cea care va juca rolul cântăreței. Aspectul fizic și orientările politice ale lui Saldana au fost considerate drept obstacole în interpretarea rolului, încă de când au apărut primele fotografii de la filmări. Pentru a intra mai bine în pielea personajului, actrița, care are origini din Republica Dominicană și Puerto Rico, a fost nevoită să folosească o proteză pentru nas și un machiaj care să îi închidă nuanța tenului.

Regizat de Cynthia Mort, „Nina Simone” va fi lansat în aprilie și va vorbi despre cariera muzicală a cântăreței, implicarea sa în politică și ultima perioadă din viața sa petrecută în Franța, înainte de a deceda în 2003. David Oyelewo va interpreta rolul lui Clifton Henderson - asistentul, care a devenit managerul personal al artistei.

Fanii și familia Ninei Simone nu au fost mulțumiți de alegerea distribuției pentru film, iar fiica artistei este de părere că Viola Davis sau Kimberly Elise ar fi fost mai potrivite pentru a o interpreta pentru acest rol.

„Admir ceea ce face Zoe Saldana. Am văzut câteva filme cu ea și chiar îmi place să o văd pe ecrane. O respect ca actriță, dar sunt de părere că există și alte persoane talentate, care ar fi putut interpreta rolul mamei mele”-  a declarat Kelly Simone.

Nina Simone's Trailer 2016

Lifestyle

ARCUB găzduiește "BE.LOVED", un spectacol inspirat de Nina Simone și Toni Morrison

"BE.LOVED" este o propunere artistică în care muzica Ninei Simone și opera literară a lui Toni Morrison se unesc prin forța unei spiritualități de neclintit, într-un scenariu teatral original.

Publicat

pe

Spectacol "BE.LOVED"
Spectacol "BE.LOVED" │ FOTO: ARCUB

În cadrul stagiunii teatrale ARCUB, programul artistic se îmbogățește cu o nouă producție, "BE.LOVED", un spectacol de Mariana Cămărășan. Primele reprezentații sunt programate, joi, 2 noiembrie, de la ora 19.00, și vineri, 3 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Sălii Mari a ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Cu o distribuție remarcabilă, formată din actorii Florina Gleznea, Cristian Casian, Richard Bovnoczki, Ana Maria Bercu, Eliza Bercu-Bodeanu, cu participarea extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume din Chișinău - Republica Moldova, "BE.LOVED" promite o experiență teatrală inedită, într-o cheie modernă concepută de Mariana Cămărășan. Montarea, inspirată de romanul "Beloved", al scriitoarei americane Toni Morrison, câștigătoare a unui Premiu Pulitzer și a Premiului Nobel pentru Literatură, se bazează pe o poveste emoționantă, prin intermediul căreia publicul are posibilitatea de a explora teme precum iubirea, demnitatea, libertatea, speranța și bucuria de a trăi.

O întâmplare tragică schimbă liniștea căminului în care o mamă, o sclavă fugară care și-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămași în viață, alături de bunica acestora. Însă liniștea așteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-și va găsi pacea. Sethe nu este o femeie obișnuită, este proscrisa pe care comunitatea în care trăiește o judecă și o izolează pentru o faptă din trecutul său, cutremurătoare, care a șocat, dar a și schimbat lumea. Cine o va salva? Cine o va scoate din întunericul în care trăiește? E ușor să fii bun cu cei buni, dar cine va fi reuși să o iubească pe Sethe?

"<<BE.LOVED>> adună împreună actori talentați, cu care împărtășesc aceleași valori, oameni în a căror forță creatoare și integritate cred. I-am invitat să creăm împreună acest spectacol pentru că am trăit alături de ei revelații personale, importante pentru viața mea. E o poveste pe care dorim să o împărtășim fiecărui spectator care va păși pragul ARCUB, cu speranța că va ieși din sală transformat și îmbogățit spiritual, așa cum ni s-a întâmplat nouă", a spus Mariana Cămărășan.

Prețuri bilete spectacol "BE.LOVED"

Biletele pentru spectacolul BE.LOVED au fost puse în vânzare la prețuri de 50 și 30 de lei, în funcție de categoria de loc, și pot fi achiziționate online sau de la casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending