Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Trupa The Amsterdams apare pe soundtrack-ul filmului "Ilegitim"

Trupa indie rock The Amsterdams apare pe coloana sonoră a filmului "Ilegitim", regizat de Adrian Sitaru. În această peliculă, premiată la Berlinale 2016, membrii formației își fac și debutul actoricesc.

Publicat

pe

The Amsterdams
The Amsterdams │ FOTO: Năluca

Lungmetrajul „Ilegitim”, care a avut premiera mondială luna trecută la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în secțiunea Berlinale Forum, îi are pe coloana sonoră pe băieții din trupa de indie – alternative The Amsterdams. Mai mult decât atât, cei cinci membri ai formației apar și în câteva secvențe ale producției.

“Colaborarea noastră cu “Ilegitim” a început dintr-o întâmplare. Am primit propunerea de a apărea într-un film, ni s-a părut ceva interesant, ceva ce nu mai făcusem, și am zis DA din prima. Am întâlnit o echipă foarte mișto și încet-încet am ajuns să avem pe lângă scena din film și piesa pe trailer, plus alte inserții de piese The Amsterdams pe parcursul filmului. Abia aștept să văd filmul în cinema" declară Andrei Hațegan, solistul trupei.

Pelicula „Ilegitim” a fost premiată la Berlinale 2016 cu C.I.C.A.E Award – Premiul Conferderației Internaționale a Cinematografelor de Artă. Singurul lungmetraj românesc prezent în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin a fost primit cu aplauze furtunoase din partea publicului, dar și cu cronici laudative din partea jurnaliștilor internaționali. Publicația franceză Le Figaro titrează:

"Sitaru, susținut de o distribuție remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu își judecă niciunul dintre personaje și semnează un film provocator care poate fi interpretat în mai multe chei. Cel mai probabil, filmul “Ilegitim” va genera multiple dezbateri", mai scrie Le Figaro.

Producția „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, va intra în cinematografele din România pe 18 Martie.

VIDEO: „Ilegitim” - Trailer

Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

"Ilegitim" (poster oficial)

"Ilegitim" (poster oficial)

The Amsterdams cântă un mix eclectic de indie, rock și pop. Trupa a concertat în deschiderea unor formații cunoscute la nivel internațional precum The Cranberries, Wolf Parade și Handsome Furs.

Formația are în discografie trei materiale de studio: primele două discuri, ”Adolessons” (2009) și „Electromagnetica” (2011) le-au cimentat reputația ca fiind una dintre cele mai promițătoare trupe autohtone de gen, băieții experimentând atât cu sonorități indie/rock cât și cu elemente electro/pop. Pe cel de-al treilea album, „Winds Apart”, lansat la sfârșitul lui 2013, trupa ne prezintă o altă față – reinterpretând în manieră 100% acustică piese de pe primele albume.

Pentru 2016, The Amsterdams pregătește un nou album și o reîntoarcere la stilul indie pop.

Trending