Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Roger Waters implicat în producția „Another Brick in the Wall: The Opera”

O operă bazată pe albumul „The Wall” din 1979 al celor de la Pink Floyd, având o colaborare dintre Opera din Montreal și basistul și compozitorul Roger Waters, va avea premiera în Quebec în martie 2017.

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Waters a fost în decursul săptămânii trecute la Montreal pentru a discuta deja despre producție. Opera va fi inclusă în seria de evenimente care vor sărbători aniversarea de 375 de ani a orașului.

„Din propria mea experiență, colaborările experimentale dintre lumea rock and roll-ului și cea a muzicii simfonice au fost în general dezastruoase și ar putea fi angajate într-o trepidație extremă”, spune Waters înainte de a adăuga că Opera de la Montreal „a fost foarte persuasivă.”

Inițial, Watters a refuzat oferta de a colabora cu opera, dar după ce i-a fost trimisă muzică de la producție, și-a schimbat părerea. A admis că nu s-a așteptat să fie atât de mișcat și a abordat proiectul cu mare entuziasm. Roger servește ca libretist a operei The Wall, iar muzica este compusă de Julien Bilodeau. Dirijorul Alain Trudel va ghida Orchestra Metropolitană pentru opera The Wall, care va avea premiera pe 11 martie 2017.

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Povestea din spatele The Wall a luat naștere parțial dintr-un incident din 1977 care a avut loc pe Stadionul Olimpic din Montreal, la un concert Pink Floyd. Atunci Waters a scuipat în față un fan care încerca să urce pe scenă.

„The Wall este despre călătoria de la antipatia scuipatului cuiva în față la poziția unde iubirea devine mult mai imporantă decât dușmanul”, spune Roger în legătură cu incidentul și opera care va fi în același oraș.

În decembrie, Waters a lansat un film documentar, Roger Waters: The Wall, despre turneul solo în care a cântat întregul album. Roger Waters a cântat în premieră la București pe 28 august 2013 în fața a aproximativ 50000 de oameni.

 

Citește mai multe despre Pink FloydRoger Waters
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andra, cea mai iubită artistă româncă de pe Youtube

Andra a atins un nou record, iar videoclipul piesei ”Iubirea schimbă tot” a strâns zece milioane de vizualizări, în doar...

Închide