Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision 2016 - CLASAMENT

Ovidiu Anton a câștigat Selecția Națională pentru Eurovision 2016 și va reprezenta România la Stockholm în Suedia. Melodia sa rock "Moment of Silence" a fost aleasă exclusiv de public, primind 6585 de voturi, cu 1883 mai multe decât următoarea clasată.

Publicat

pe

Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016
Ovidiu Anton, reprezentantul României la Eurovision 2016

România va participa la Eurovision 2016 cu o melodia rock, "Moment of Silence", compusă și interpretată de Ovidiu Anton. Cea de-a cincea sa participare în Selecția Națională a fost încununată de un succes cu atât mai mare cu cât votul a fost dat exclusiv de public. Anterior, Ovidiu câștigase semifinala din 4 martie, fiind atunci preferatul juriului de specialitate.

"Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc publicului care a votat, mulțumesc comunității rock din România, mulțumesc artiștilor care m-au susținut (...), mulțumesc fraților mei din chinologie care m-au susținut, mulțumesc familiei mele, mulțumesc soției mele, mulțumesc echipei mele extraordinare. Îmi pare rău că nu e Titus Munteanu să mă sune să-mi spună: Pitbull ai fost tare! Titus Munteanu m-a învățat că cel mai mare semn de superioritate este bunătatea, el m-a schimbat foarte mult. Și vreau să dedic această victorie celor care au pus lațul pe cultura din România. Vreau să le-o dedic lor, chiar dacă au distrus o grădină frumoasă cu multe flori și cu pomi fructiferi și au plantat în ea un singur fel de iarbă, o iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă. Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi, noi suntem daci. Suntem tari ca munții și le dedic victoria mea ca să știe că noi de aici din Baia Mare și toată țara, noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici", a declarat Ovidiu Anton după aflarea rezultatelor.

Melodia "Moment of Silence"a fost compusă în zilele de proteste de după #colectiv, fiind potrivit lui Ovidiu „o piesă din suflet, pentru suflete”.

Finala românească a reunit patru melodii finaliste interpretate de Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ.

Clasamentul Selecției Naționale pentru Eurovision 2016

  1. "Moment of Silence" – Ovidiu Anton - 6585 voturi (32,14%)
  2. "I’m Coming Home" – Vanotek feat. The Code & Georgian - 4702 voturi
  3. "Behind The Shadows" – Florena - 3491 voturi
  4. "Let It Shine" – Dream Walkers - 2332 voturi
  5. "Paradisio" – M I H A I - 2142 voturi
  6. "The Voice" – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - 1235 voturi

Televotul din acest an a oprit declinul volumului de voturi primite cu prilejul finalei naționale. Astfel, au fost recepționate 20.487 de voturi, cu 33% mai multe ca în 2015, când s-au înregistrat 15.362 de voturi. În 2014 erau 16.236 de susțineri, iar în 2013 - 42.467.

Ovidiu Anton va cânta pentru România în cadrul celei de-a doua semifinale Eurovision 2016 de pe 12 mai, la Stockholm în Suedia. Primii concurenți ai țării noastre vor fi: Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Marea finală Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm în Suedia pe 14 mai 2016. Concursul reunește în acest an 43 de țări.

Trending