Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Michael Stipe a cântat "The Man Who Sold The World" în memoria lui David Bowie - VIDEO

Michael Stipe, fostul solist REM, i-a adus un tribut lui David Bowie în cadrul emisiunii The Tonight Show cu Jimmy Fallon. Stipe a interpretat ”The Man Who Sold The World”, o piesă după care a făcut cover și Nirvana.
Michael Stipe cântă ”Man Who Sold The World” în amintirea lui David Bowie

Michael Stipe cântă ”Man Who Sold The World” în amintirea lui David Bowie

După o îndelungată absență din lumina reflectoarelor, Michael Stipe a acceptat invitația de a participa la emisiunea de divertisment a lui Jimmy Fallon. Aici fostul solist REM a interpretat piesa ”The Man Who Sold The World” în amintirea lui David Bowie.

Deși această compoziție este atribuită adeseori trupei Nirvana, versiunea originală a piesei este semnată de David Bowie. "The Man Who Sold the World" a fost compusă de regretatul muzician în 1970, dând titlul celui de-al 3-lea disc de studio al lui Bowie.

VIDEO: Michael Stipe - ”The Man Who Sold The World” la Jimmy Fallon

Cei care doresc să-și amintească și versiunea originală a piesei, o pot asculta mai jos.

David Bowie - ”The Man Who Sold The World” (1970)

Fostul solist al trupei R.E.M., Michael Stipe, a avut în urmă cu câteva luni o reacție tranșantă la aflarea veștii că actualul candidat la președinția SUA, Donald Trump, a folosit una dintre piesele formației în campania sa electorală.

Deși se întâmplă ca unii muzicieni să se implice în politică, susținând chiar candidați la prezidențiale, această dorință de a contribui în campanii electorale nu este împărtășită și de Michael Stipe. Cu atât mai puțin cu cât a ajuns a fi implicat fără a-și exprima acordul, piesa “It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)” fiind utilizată Trump fără știrea formației.

Pe fondul acestui incident, reacțiile nu au întârziat să apară, Michael Stipe arătându-se vădit iritat.

"Duceți-vă naibii, marea voastră majoritate - voi, oameni triști și neînsemnați, disperați după atenție și însetați de putere." (Referire la cei doi candidați republicani, Trump și Cruz, care au susținut discursuri în urmă cu o zi) "Nu ne folosi muzica în stupida ta campanie" (către Trump), a scris Michael Stipe într-un mail trimis publicației The Daily Beast.

Citește mai multe despre David BowieREM
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cheloo de la Paraziții, audiat într-un dosar de trafic și consum de droguri

Cheloo, solistul formației Paraziții, a fost dus la audieri la DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic și consum de droguri....

Închide