Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

Melodiile finaliste în Selecția Națională pentru Eurovision 2016

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ, Dream Walkers, Vanotek feat. The Code & Georgian, M I H A I, Florena și Ovidiu Anton au intrat în finala selecției națională pentru Eurovision 2016.
Finalistii selectiei nationale pentru Eurovision 2016

Finalistii selectiei nationale pentru Eurovision 2016

Vineri, 4 martie 2016, Televiziunea Națională a organizat semifinala Selecției Naționale pentru Eurovision 2016. În urma evenimentului de la Sala Sporturilor din Baia Mare, juriul și publicul votant au decis cei șase concurenți care vor merge în etapa finală. Dacă juriul de specialitate i-a ales pe Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena şi M I H A I, televotul i-a desemnat pe Vanotek feat. The Code & Georgian şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ. Cei șase vor reveni pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare în finala de duminică, 6 martie, de la 20.30. Publicul va fi singurul care va decide câștigătorul, în urma televotului.

Semifinala a fost jurizată de Alexandra Cepraga, Horia Moculescu, Randi, Zoli Toth şi Cezar Ouatu. Fiecare membru al juriului a apreciat câte un aspect diferit, astfel: Horia Moculescu -scriitura piesei, Cezar - interpretarea vocală, Randi - capacitatea melodiei de a ajunge hit, Zoli - orchestraţia și şansele pieselor de a obţine un loc bun în finala de la Stockholm, iar Alexandra Cepraga - mesajul cântecului şi sonoritatea acestuia.

Votează piesa preferată pentru a reprezenta România la Eurovision 2016

  • "I’m Coming Home" – Vanotek feat. The Code & Georgian (22%, 13 Voturi)
  • "Moment of Silence" – Ovidiu Anton (22%, 13 Voturi)
  • "The Voice" – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ (20%, 12 Voturi)
  • "Behind The Shadows" – Florena (19%, 11 Voturi)
  • "Let It Shine" – Dream Walkers (10%, 6 Voturi)
  • "Paradisio" – M I H A I (7%, 4 Voturi)

Total Voturi: 59

"Moment of Silence" – Ovidiu Anton

Ovidiu Anton a fost primul calificat pentru finala Eurovision 2016 România. El se află la cea de-a cincea participare la Eurovision, de această dată obținând cel mai mare punctaj din partea juriului - 54 de puncte. Melodia a fost compusă în zilele de proteste de după #colectiv, fiind potrivit lui Ovidiu „o piesă din suflet, pentru suflete”.

"Let It Shine" – Dream Walkers

Cei patru tenori Dream Walkers au primit cel de-al doilea punctaj al juraților - 47 de puncte. Melodia lor este compusă de Cristi Faur și a fost una dintre favoritele sondajului nostru anterior.

"Behind The Shadows" – Florena

Fosta participantă la X Factor, Florena a reușit să ridice sala în picioare și să strângă 44 de puncte din partea juriului de specialitate. Melodia "Behind The Shadows" este compusă de Gabriel Hiuban şi Laurenţiu Duţă, cu versuri de Adam Powers. Florena a lansat și un videoclip pentru această melodie, disponibil aici.

"Paradisio" – M I H A I

Cu 33 de puncte, Mihai Trăistariu s-a clasat pe locul al patrulea în evaluarea juriului.

"I’m Coming Home" – Vanotek feat. The Code & Georgian

Publicul a adăugat listei juriului alte două melodii. Prima dintre ele, "I’m Coming Home" a strâns 984 de voturi.

"The Voice" – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ

Melodia "The Voice" a obținut 852 de voturi din partea telespectatorilor, Doru Todoruţ și Irina Baianţ încheind lista finaliștilor de duminică, 6 martie. Cei doi sunt și compozitorii melodiei interpretate.

Finala Selecției Naționale pentru Eurovision 2016 va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro. Melodia câștigătoare va reprezenta România în cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2016, pe data de 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Marea finală Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm în Suedia, pe 14 mai 2016. Concursul reunește în acest an 43 de țări.

Citește mai multe despre Doru TodoruțdreamFlorenaMihai TrăistariuOvidiu AntonVanotek
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Chitaristul K.K. Downing s-ar întoarce în Judas Priest

Chitaristul K. K. Downing afirmă că i-ar plăcea să se întoarcă în Judas Priest, dar numai cu anumite condiții legate...

Închide