Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lacuna Coil va lansa un nou album „centrat pe nebunie”

Lacuna Coil a dezvăluit lista melodiilor de pe noul album, „Delirium”, dar și alte amănunte care stau la baza acestuia. „Nebunia” este cuvântul definitoriul pentru surpriza de care fanii vor avea parte. Albumul va fi lansat în luna mai a acestui an.

Publicat

pe

Trupa italiană Lacuna Coil va lansa un nou album, „Delirium”, pe 27 mai 2016. CD-ul a fost înregistrat într-un studio din Milano în perioada decembrie 2015 - februarie 2016. Acesta a fost produs de basistul și principalul compozitor al trupei, Marco „Maki” Coti-Zelati, ingineria de Marco Barusso și asistarea adițională a lui Dario Valentini. Coti-Zelati a produs și coperta de album, care este bazată pe o sesiune atmosferică realizată de fotograful italian Alessandro Olgiati.

„Sunt multe lucruri de sus și sunt la fel de multe cele pe care trebuie să le decidem, dar sunt și altele care se pot schimba în timpul procesului. În mare, este un album centrat pe nebunie - aceasta a fost inspirația principală pentru album. De la tipuri simple de nebunie, cum ar fi statul în același pat cu partenerul și cu care nu vorbești, dar ții telefonul în mână, sau ceva mult mai serios și specific ca sindromul Stockholm, în care o persoană iubește într-un fel nebun. Chiar ne-am imaginat că întreaga înregistrare are loc într-un spital sau un azil, unde diferiți pacienți ne spun povești.”, spune vocalista, Cristina Scabbia într-un interviu.

lacuna-coil-delirium-artwork

„Delirium” este primul album cu toboșarul american Ryan Blake Folden, care a mers în turneu cu Lacuna Coil din 2012. După recenta despărțire de chitaristul Marco „Maus” Biazzi, trupa a confirmat și participarea muzicianului din Los Angeles, Daniel Sahagún. El a cântat și la bas în 2014, când Marco „Maki” Coti-Zelati a fost bolnav și nu a putu merge în turneu. În 2014, trupa s-a despărțit de chitaristul Cris "Pizza" Migliore și toboșarul Cristiano "Criz" Mozzati.

Referitor la noul album, Scabbia a răspuns dacă va fi sau nu similar cu cel din 2014, „Broken Crown Halo”, care a avut un vibe mai cinematic.

„Vorbim deja despre hainele pentru scenă și cum va fi aceasta pregătită în timpul turneului. Mereu mi-a plăcut partea mai teatrală a unui show. Niciodată nu am fost de acord cu trupele care nici nu luau în considerare cum arătau pe scenă și că numai muzica lor conta. Desigur că ea contează - dar dacă te duci la concert, vrei să vezi acea trupă făcând un show în fața ta. Cred că sunt importante costumele. E ca un ritual atunci când te îmbraci în backstage și efectiv te induce mai mult în acea stare potrivită pentru show. Ești tot tu, dar o parte diferită din tine.”

Lista cântecelor care vor apărea pe noul album, Lacuna Coil, „Delirium”:

01. The House Of Shame
02. Broken Things
03. Delirium
04. Blood, Tears, Dust
05. Downfall
06. Take Me Home
07. You Love Me 'Cause I Hate You
08. Ghost In The Mist
09. My Demons
10. Claustrophobia
11. Ultima Ratio

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Peste 130 de muzicieni italieni au protestat pe scenă în loc să susțină concerte online

Mai mulți artiști italieni, printre care și trupa de metal Lacuna Coil, au organizat un "protest tăcut" în loc să participe la un show livestrem. Demersul a avut ca scop tragerea unui semnal de alarmă în ceea ce privește viitorul industriei muzicale din Italia.

Publicat

pe

Lacuna Coil în cadrul evenimentului "L'Ultimo Concerto?"
Lacuna Coil în cadrul evenimentului "L'Ultimo Concerto?" │ FOTO: captură YouTube / "L'Ultimo Concerto?"

Evenimentul, organizat sub numele "L’Ultimo Concerto?", a fost difuzat pe 27 februarie și a marcat împlinirea unui an de la închiderea spațiilor de concerte din Italia din cauza pandemiei de coronavirus.

Spectatorii s-au conectat la stream pentru a urmări o serie de concerte live susținute de trupe din Italia. Cu toate acestea, după imagini ale artiștilor înainte de spectacol, când aceștia se pregăteau și își aranjau instrumentele, audiența a fost surprinsă să vadă că nimeni nu cântă, ci toată lumea tace. Toți muzicienii au decis să susțină un "protest tăcut" pe scena Alcatraz din Milano.

"Vă așteptați să vedeți un spectacol live, iar noi doar stăteam în tăcere. Nu este o glumă proastă. Aceasta este situația cluburilor live din Italia, locuri în care am ajuns să ne întâlnim cu mulți dintre voi. Un spectacol live fără muzică nu este un spectacol live. Un club tăcut nu este un club live.

Vă mulțumim că ați făcut parte din această inițiativă, vă mulțumim pentru sprijinul acordat și pentru că ați fost acolo chiar în acest moment, care, sperăm, va fi un punct de cotitură. De acum, vrem să vorbim doar despre următorul concert live. Mulțumesc!", a declarat Lacuna Coil la scurt timp după eveniment.

"L’Ultimo Concerto?" a fost organizat pentru a sublinia faptul că, din cauza pandemiei, multe spații nu vor reuși să se redeschidă, ceea ce va lăsa aproximativ 300.000 de oameni fără locuri de muncă. Mai mult, artiștii și organizatorii evenimentului au vrut să scoată în evidență importanța cluburilor și sălilor de concert și rolul pe care acestea îl au în ceea ce privește crearea, promovarea și transmiterea culturii.

Mulți oameni nu au reacționat prea bine la această inițiativă. Au fost dezamăgiți când au văzut că trupele preferate nu au urcat pe scenă pentru a cânta. Astfel, au curs numeroase mesaje dure. Cristina Scabbia, solista Lacuna Coil le-a oferit o explicație criticilor:

"Vă înțeleg frustrarea, vă înțeleg furia și, credeți-mă, toți cei din Lacuna Coil am vrut să fim pe scena respectivă pentru a susține un adevărat concert pentru voi. Scopul grevei a fost să atragă atenția asupra faptului că sălile și cluburile au fost închise de un an din cauza pandemiei și nu știm când vor fi deschise din nou. Așa că vreau să vă mulțumesc deoarece chiar și cu mesajele voastre furioase, chiar și cu dezamăgirea voastră, ne-ați ajutat să <<țipăm>> și mai tare".

Citește în continuare

Lansări de carte

Ozzy Osbourne, Megadeth, Sepultura și alte trupe metal vor avea propriile benzi desenate

DC Comics a anunțat o nouă serie intitulată Dark Nights: Death Metal - Band Edition, care va prezenta o trupă diferită de heavy metal pe fiecare dintre cele șapte ediții. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater
Ghost / Ozzy Osbourne / Dream Theater │ FOTO: DC Comics

Noua ediție specială de benzi desenate vine ca urmare a lansării internaționale a seriei Dark Nights: Death Metal. Creată de scriitorul Scott Snyder și artistul Greg Capullo, aceasta a fost lansat în SUA în iunie 2020. Dark Knights: Death Metal este continuarea seriei de succes Dark Nights: Metal (2017-2018), care a adus schimbări pe scară largă în universul DC. A introdus fanii în Dark Multiverse și le-a prezentat un nou personaj negativ, Batman Who Laughs.

Acum, povestea capătă o noua dimensiune cu Dark Nights: Death Metal - Band Edition. Ilustrând o parte reprezentativă a muzicii metal din diferite generații, dar și subgenuri, fiecare ediție va prezenta o variantă de copertă care pune în evidență o formație de metal, o introducere a trupei și un interviu exclusiv. Este vorba de Ozzy Osbourne, Megadeth, Ghost, Sepultura, Opeth, Dream Theater și Lacuna Coil.

Program de lansare:

Ediția 1 

 • Trupă: Megadeth
 • Artist: Juanjo Guarnido

Ediția 2

 • Trupă: Ghost
 • Artist: Werther Dell’ Edera

Ediția 3

 • Trupă: Lacuna Coil
 • Artist: Timpano & Antonio Fuso

Ediția 4

 • Trupă: Opeth
 • Artist: Mathieu Lauffray

Ediția 5

 • Trupă: Sepultura
 • Artist: Albuquerque / Pedro Mauro

Ediția 6

 • Trupă: Dream Theater
 • Artist: Santi Casas

Ediția 7

 • Trupă: Ozzy Osbourne
 • Artist: Marco Mastrazzo

Seria Dark Nights: Death Metal - Band Edition va fi lansată în 13 țări începând cu luna martie și va fi distribuită pe tot parcursul anului 2021. Țările în discuție sunt Franța, Italia, Spania, Germania, Brazilia, Mexic, Argentina, Turcia, Rusia, Polonia, Cehia, Coreea și Japonia.

Coperte Dark Nights: Death Metal - Band Edition:

Citește în continuare

Trending