Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lacuna Coil va lansa un nou album „centrat pe nebunie”

Lacuna Coil a dezvăluit lista melodiilor de pe noul album, „Delirium”, dar și alte amănunte care stau la baza acestuia. „Nebunia” este cuvântul definitoriul pentru surpriza de care fanii vor avea parte. Albumul va fi lansat în luna mai a acestui an.

Publicat

pe

Trupa italiană Lacuna Coil va lansa un nou album, „Delirium”, pe 27 mai 2016. CD-ul a fost înregistrat într-un studio din Milano în perioada decembrie 2015 - februarie 2016. Acesta a fost produs de basistul și principalul compozitor al trupei, Marco „Maki” Coti-Zelati, ingineria de Marco Barusso și asistarea adițională a lui Dario Valentini. Coti-Zelati a produs și coperta de album, care este bazată pe o sesiune atmosferică realizată de fotograful italian Alessandro Olgiati.

„Sunt multe lucruri de sus și sunt la fel de multe cele pe care trebuie să le decidem, dar sunt și altele care se pot schimba în timpul procesului. În mare, este un album centrat pe nebunie - aceasta a fost inspirația principală pentru album. De la tipuri simple de nebunie, cum ar fi statul în același pat cu partenerul și cu care nu vorbești, dar ții telefonul în mână, sau ceva mult mai serios și specific ca sindromul Stockholm, în care o persoană iubește într-un fel nebun. Chiar ne-am imaginat că întreaga înregistrare are loc într-un spital sau un azil, unde diferiți pacienți ne spun povești.”, spune vocalista, Cristina Scabbia într-un interviu.

lacuna-coil-delirium-artwork

„Delirium” este primul album cu toboșarul american Ryan Blake Folden, care a mers în turneu cu Lacuna Coil din 2012. După recenta despărțire de chitaristul Marco „Maus” Biazzi, trupa a confirmat și participarea muzicianului din Los Angeles, Daniel Sahagún. El a cântat și la bas în 2014, când Marco „Maki” Coti-Zelati a fost bolnav și nu a putu merge în turneu. În 2014, trupa s-a despărțit de chitaristul Cris "Pizza" Migliore și toboșarul Cristiano "Criz" Mozzati.

Referitor la noul album, Scabbia a răspuns dacă va fi sau nu similar cu cel din 2014, „Broken Crown Halo”, care a avut un vibe mai cinematic.

„Vorbim deja despre hainele pentru scenă și cum va fi aceasta pregătită în timpul turneului. Mereu mi-a plăcut partea mai teatrală a unui show. Niciodată nu am fost de acord cu trupele care nici nu luau în considerare cum arătau pe scenă și că numai muzica lor conta. Desigur că ea contează - dar dacă te duci la concert, vrei să vezi acea trupă făcând un show în fața ta. Cred că sunt importante costumele. E ca un ritual atunci când te îmbraci în backstage și efectiv te induce mai mult în acea stare potrivită pentru show. Ești tot tu, dar o parte diferită din tine.”

Lista cântecelor care vor apărea pe noul album, Lacuna Coil, „Delirium”:

01. The House Of Shame
02. Broken Things
03. Delirium
04. Blood, Tears, Dust
05. Downfall
06. Take Me Home
07. You Love Me 'Cause I Hate You
08. Ghost In The Mist
09. My Demons
10. Claustrophobia
11. Ultima Ratio

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Trending