Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deep Purple se apropie de finalizarea înregistrării celui de-al 20-lea album

Basistul Deep Purple, Roger Glover, a dezvăluit detalii cu privire la stadiul în care se află noul album. Muzicianul a indicat un progres major în procesul de înregistrare a pieselor, anunțând că partea instrumentală a 13 noi compoziții a fost finalizată.

Publicat

pe

Deep Purple
Deep Purple

Membrii Deep Purple sunt hotărâți să nu mai aștepte 8 ani pentru a lansa un nou album. După  "Now What?!", apărut în aprilie 2013 la o pauză de aproape o decadă de la precedentul disc, veteranii și-au propus să revină cu un nou material cât mai curând posibil. Chiar dacă nu au reușit să finalizeze discul în 2015, așa cum anunțau în 2014, cel de-al 20-lea album al formației ar trebui să apară pe piață până la finalul lui 2016.

Înregistrările pentru noul album Deep Purple au avansat mult de la ultimul interviu pe acest subiect, basistul Roger Glover anunțând că 13 piese au partea instrumentală finalizată.

“Am început să înregistrăm acest album în Nashville pe 28 ianuarie. Am petrecut 13 zile la pre-producție și 13 zile în studio, înregistrând. Aș spune că e un 13 cu noroc, pentru că avem 13 piese finalizate, exceptând partea vocală. Să fie oare o coincidență? Nu știm încă dacă toate cele 13 melodii vor intra pe album...poate că da, poate că nu. Nici nu vreau să intru în subiectul descrierii noilor piese, mi-e imposibil să fac asta. Tot ce pot să spun este că am ascultat mixajul neprelucrat și la final am zâmbit. Bob Ezrin și echipa și-au făcut treaba excelent, ca de obicei.”

Conform basistului, în luna aprilie noile piesele ar trebui să ajungă în forma finală.

”În următoarea etapă a înregistrărilor îmi voi petrece o săptămână cu Ian Gillan lucrând la versuri, după care el va trage vocea în Toronto, în luna aprilie.”

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Deep Purple va fi inclusă în Rock'n'Roll Hall of Fame pe 8 aprilie 2016. Ceremonia va avea loc la Barclays Center din Brooklyn, New York. Printre artiștii care vor fi incluși anul acesta se numără și grupul de rap californian N.W.A și grupul pop-rock Chicago.

Deep Purple a concertat la București în 2014. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției. Vezi poze de la eveniment aici.

PUBLICITATE
Comentează

Trending