Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Deep Purple se apropie de finalizarea înregistrării celui de-al 20-lea album

Basistul Deep Purple, Roger Glover, a dezvăluit detalii cu privire la stadiul în care se află noul album. Muzicianul a indicat un progres major în procesul de înregistrare a pieselor, anunțând că partea instrumentală a 13 noi compoziții a fost finalizată.

Publicat

pe

Deep Purple
Deep Purple

Membrii Deep Purple sunt hotărâți să nu mai aștepte 8 ani pentru a lansa un nou album. După  "Now What?!", apărut în aprilie 2013 la o pauză de aproape o decadă de la precedentul disc, veteranii și-au propus să revină cu un nou material cât mai curând posibil. Chiar dacă nu au reușit să finalizeze discul în 2015, așa cum anunțau în 2014, cel de-al 20-lea album al formației ar trebui să apară pe piață până la finalul lui 2016.

Înregistrările pentru noul album Deep Purple au avansat mult de la ultimul interviu pe acest subiect, basistul Roger Glover anunțând că 13 piese au partea instrumentală finalizată.

“Am început să înregistrăm acest album în Nashville pe 28 ianuarie. Am petrecut 13 zile la pre-producție și 13 zile în studio, înregistrând. Aș spune că e un 13 cu noroc, pentru că avem 13 piese finalizate, exceptând partea vocală. Să fie oare o coincidență? Nu știm încă dacă toate cele 13 melodii vor intra pe album...poate că da, poate că nu. Nici nu vreau să intru în subiectul descrierii noilor piese, mi-e imposibil să fac asta. Tot ce pot să spun este că am ascultat mixajul neprelucrat și la final am zâmbit. Bob Ezrin și echipa și-au făcut treaba excelent, ca de obicei.”

Conform basistului, în luna aprilie noile piesele ar trebui să ajungă în forma finală.

”În următoarea etapă a înregistrărilor îmi voi petrece o săptămână cu Ian Gillan lucrând la versuri, după care el va trage vocea în Toronto, în luna aprilie.”

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Deep Purple va fi inclusă în Rock'n'Roll Hall of Fame pe 8 aprilie 2016. Ceremonia va avea loc la Barclays Center din Brooklyn, New York. Printre artiștii care vor fi incluși anul acesta se numără și grupul de rap californian N.W.A și grupul pop-rock Chicago.

Deep Purple a concertat la București în 2014. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției. Vezi poze de la eveniment aici.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Deep Purple a lansat piesa "7 and 7 Is", pregăteşte un nou album numit "Turning to Crime"

Deep Purple nu dă semne de încetinire nici în al şaselea deceniu de existenţă, iar trupa britanică tocmai a lansat un single intitulat "7 and 7 Is". Noua melodie se va găsi pe viitorul album al grupului, "Turning to Crime". Detalii despre acesta aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is
Coperta single Deep Purple 7 and 7 Is │ FOTO: Deep Purple

"7 and 7 Is" este o piesă inedită, pentru că are toate "floricelele" progresive ale unui track uriaş, de 10-12 minute, dar este scurtă şi la obiect, având doar 2 minute şi 28 de secunde. Începe ca Dropkick Murphys şi apoi se aventurează în tărâmuri prog rock, în vreme ce toboşarul munceşte overtime pentru a ţine un ritm frenetic. Acesta este primul single de pe noul album Deep Purple, "Turning to Crime", care va sosi pe 26 noimebrie prin earMUSIC.

Este un album de coveruri, pe care Deep Purple va reinterpreta în stil propriu piese clasice rock, dar şi clasice din alte genuri. Vom găsi numai nume mari în tracklist, coveruri după Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, CREAM şi The Yardbirds. De producţie s-a ocupat legendarul Bob Ezrin, iar "Turning to Crime" vine la doar 15 luni după albumul Deep Purple "Whoosh!", cel care ducea discografia trupei britanice la 21 de titluri. LP-ul s-a bucurat de aprecieri atât din partea criticilor, cât şi a publicului. A reuşit şi să urce pe locul întâi în topurile din Germania, pe 4 în UK şi a ajuns la vârful clasamentului US Independent Album and Hard Music Albums Charts.

Iată cum arată tracklist-ul noului LP, cu artiştii originali în dreapta şi numele pieselor în stânga:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Râde! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Ultimul album de studio Deep Purple, "Whoosh!" a fost produs tot de care canadianul Bob Ezrin, care de-a lungul timpului a lucrat în studio cu Pink Floyd, KISS, Alice Cooper şi mulţi alţii. Tot Ezrin a finisat şi ultimele două materiale Deep Purple, "Infinite" din 2017 şi "Now What!?" din 2013. Basistul Roger Glover a dezvăluit într-un interviu virtual din decembrie 2020 secretul prin care trupa e aşa prolifică: toate piesele Deep Purple se nasc din sesiuni de jamming.

Trupa pur şi simplu se joacă, explorează idei, riff-uri şi ritmuri şi de acolo se nasc piesele. Nimeni nu vine la studio cu o piesă deja terminată, ci cu o idee. Formaţia ne-a vizitat în 2019, la Cluj-Napoca, ţinând un concert anatologic la Sala BT Arena.

Citește în continuare

Trending