Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Trupa Cargo a fost decorată de președintele Klaus Iohannis

Membrii formației Cargo au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural. Distincțiile le-au fost acordate în cadrul unei ceremonii, ce s-a desfășurat pe 15 martie la Palatul Cotroceni.

Publicat

pe

Cargo
Cargo

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat marți pe membrii trupei Cargo cu Ordinul Meritul Cultural, în rang de cavaler, pentru promovarea muzicii rock în România. În cadrul ceremoniei, ce a avut loc la Palatul Cotroceni, au primit distincții și Florin Piersic și Stela Popescu. Cei doi actori au fost decorați cu Ordinul Steaua României.

La acceptarea decorațiilor, au fost ținute scurte discursuri. Adrian Bărar, liderul trupei Cargo, a mulțumit pentru această ”mare onoare”, scuzându-și lipsa talentului oratoric, în contrast cu cea a antevorbitorului său, Florin Piersic.

"Nu ştiu să vorbesc atât de bine ca şi domnul Florin Piersic, dar dacă este nevoie, pot să iau o chitară în mână şi atunci mă voi descurca mai bine. Mulţumim", a spus Adi Bărar, citat de Mediafax.

Trupa Cargo a mulțumit cu acest prilej fanilor formației, care au apreciat muzica trupei de la debut și până în prezent.

“Suntem onorați pentru această distincție și pentru faptul că întreaga noastră activitate și-a pus amprenta asupra rock-ului din România. Tot ce am făcut, am făcut din suflet pentru publicul nostru și vrem să le mulțumim că au fost și sunt alături de noi în continuare. Tot ce facem este pentru voi!” au declarat membrii trupei Cargo.

La încheierea ceremoniei, Klaus Iohannis le-a urat celor decorați să-și continue activitatea așa cum au făcut-o și până acum.

"Urez tuturor celor cărora astăzi, în numele statului român, le-am înmânat însemnele preţuirii naţiunii, multă sănătate şi puterea de a sluji pe mai departe publicul care vă îndrăgeşte!", a declarat Iohannis.

Trupa Cargo are o istorie ce se întinde pe 3 decenii, timp în care a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii și a câștigat numeroase premii, precum: MTV Music Award în 2004 pentru “Best Rock”, o nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act”, Dublu Disc de Aur în 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Award pentru “Best Rock” (2005) și Discul de Aur pentru albumul “XXII” (2008).

Formația Cargo este formată în prezent din: Adi Bărar – chitară solo, Adrian Igrișan - voce și chitară, Tavi Pilan – tobe, Florin Barbu - chitară bas și Ionut Carja  - clape. Din trupă au făcut parte: Ovidiu Ioncu Kempes, Carol Bleich, Octavian Iepan, Tibi Gajdo, Nae Ionel Tarnotzi, Dinel Tollea (decedat), Leo Iorga, Cristian Pup, Ramon Radosav, Alin Achim.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 18 martie 2016

Cargo

Loc
Arenele Romane

Trending