Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Adele a adus un tribut emoționant victimelor atacului terorist din Bruxelles - VIDEO

Aflată în turneul de promovare a albumului ”25”, Adele a cerut ajutorul publicului venit la concertul ei pentru a crea un moment special, în memoria victimelor atacului terorist din Bruxelles. La indicațiile artistei, miile de fani prezenți pe Arena O2 din Londra și-au aprins ecranele telefoanelor, în vreme ce Adele interpreta piesa ”Make You Feel My Love”.

Publicat

pe

Adele
Adele

Adele a dedicat o piesă victimelor atacului terorist din Bruxelles. Cu sprijinul fanilor prezenți la concertul său din Londra, imensa arenă O2 a fost luminată pentru câteva minute doar de miile de telefoane ale celor din public, întreaga sală intrând în starea de emoție creată de vocea lui Adele.

”Aceasta piesă se numește ”Make You Feel My Love” și este pentru Bruxelles”, a spus artista britanică, adăugând ”Suntem cu toții aici pentru același motiv. Sper că ați venit pentru a vă simți bine în compania mea. Eu sunt aici pentru voi, așa că suntem cu toții uniți, deci asta ne face mult mai puternici decât nenorociții ăia (teroriștii).”

Atacul terorist petrecut în Bruxelles pe 22 martie s-a soldat cu 34 de morți și peste 250 de răniți. Cei care au provocat cele 3 explozii din aeroport și de la linia de metrou nu au fost încă identificați.

VIDEO: Adele, tribut emoționant adus victimelor atacului terorist din Bruxelles

În încheierea momentului, Adele a mulțumit publicului.

”Nu am mai fost niciodată atât de emoționată într-un concert de-al meu. A fost atât de frumos. Vă mulțumesc mult că ați participat la acest moment.”

Adele a fost confirmată recent în lineup-ul festivalului Glastonbury, care se va desfășura anul acesta în perioada 22 - 26 iunie. Adele va fi headlinerul zilei de sâmbătă, 25 iunie. Muse va încheia seara de vineri, 24 iunie, iar headlinerul ultimei zile de festival (26 iunie) va fi Coldplay. În lineup au fost confirmați și PJ Harvey, Jeff Lynne's ELO  și Jess Glynne. Conform tradiției, cele mai multe trupe sunt anunțate după epuizarea ultimelor bilete puse în vânzare.

La ediția de anul trecut a festivalului Glastonbury s-au vândut 135.000 de bilete. Headlineri au fost Florence and the Machine (care a înlocuit trupa Foo Fighters), Kanye West și The Who.

Albume noi

Adele lanseaza albumul "30" în noiembrie - Data oficială și declarația artistei

Noul album al lui Adele se numește "30". Artista britanică a confirmat titlul, anunțând și data lansării discului. Odată cu această veste, aflăm și ce emoții au stat la baza compunerii acestui material.

Publicat

pe

Adele lansează albumul ”30”
Adele lansează albumul ”30” │ FOTO: www.adele.com

Adele lansează noul album "30" pe 19 noiembrie, confirmând anumite speculații și infirmând altele. Titlul materialului a fost cel intuit de fani, după campania de afișe misterioase împânzite în toată lumea. Data lansării, în schimb, nu s-a potrivit cu cea speculată, tabloidul The Sun indicând că albumul ar apărea în decembrie.

Revenind la informații oficiale, artista a scris un mesaj amplu în care descrie cei trei ani pe care i-a petrecut lucrând la acest album. A fost "cea mai turbulentă perioadă din viața sa", dar se simte pregătită să împărtășească aceste trăiri cu noi, publicul ascultător.

"Nu eram nici măcar aproape de punctul în care mi-aș fi dorit să fiu atunci când am început să lucrez la el (album), acum 3 ani. Chiar în zona opusă, de fapt. Mă bazez pe rutină și consistență pentru a mă simți în siguranță, mereu am făcut asta. Dar iată că acum, cu bunăștiintă și voit, mă aruncam într-un labirint al dezordinii absolute și al frământărilor interioare."

Așa își începe Adele mesajul său adresat publicului, prin care relatează schimbările majore din viața sa, ce au condus la nașterea noilor sale piese.

"Am aflat multe adevăruri usturătoare despre mine pe acest drum. Am dat la o parte multe învelișuri protectoare, dar m-am și acoperit cu unele noi. Am descoperit multe mentalități cu adevărat folositoare, care să mă ghideze, și simt că m-am redescoperit. Aș îndrăzni să spun că nu m-am mai simțit niciodată atât de împăcată cu mine. Astfel încât, sunt pregătită, în sfârșit, să lansez acest album", a concluzionat artista.

În continuarea acestui mesaj, Adele a expus câteva dintre momentele dificile care au alimentat procesul creativ, simțindu-se recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-a primit în ultimii 3 ani. În încheiere, artista ne spune că inima ei s-a vindecat și că albumul narează toate momentele cheie care au condus la acest final fericit.

Adele anunță lansarea albumului "30" și dezvăluie povestea din spatele acestui material

Citește în continuare

Industria muzicala

Cele mai iubite artiste ale secolului 21, potrivit difuzărilor din UK - TOP 20

PPL (Phonographic Performance Limited) a publicat un top al celor mai populare artiste ale secolului 21, considerând difuzările de pe posturile de radio și TV din Marea Britanie. Din clasament fac parte atât artiste britanice, precum Adele și Ellie Goulding, dar și cântărețe americane precum Katy Perry, Pink și Taylor Swift.

Publicat

pe

Pink
Pink │ FOTO: Captură YouTube

Deși au spus da Brexit-ului, britanicii nu sunt naționaliști când vine vorba de preferințe muzicale. Potrivit unui clasament realizat pe baza difuzărilor de pe radio și TV din UK, cea mai populară artistă a secolului 21 este Pink. Alecia Beth Moore, pe numele ei real, a reușit să ajungă în inimile englezilor încă de la lansarea primului ei album, "Can't Take Me Home" (2000), ce a fost certificat cu platină în UK, rămânând în topul preferințelor acestora până în prezent, respectiv 7 albume mai târziu.

Pink este, potrivit PPL (Phonographic Performance Limited), artista cu cele mai multe difuzări pe TV și radio din Marea Britanie, hituri precum "Get The Party Started", "Just Like A Pill", "So What", "Who Knew", "Just Give Me a Reason", "What About Us" și  "Walk Me Home" menținând-o pe artistă în atenția publicului pe parcursul întregii sale cariere. Este impresionant, totuși, că Pink reușește să le surclaseze la capitolul difuzări pe Madonna și Katy Perry, ale căror cifre de vânzări sunt mai ridicate la nivel internațional.

Adele, cea mai de succes artistă britanică a ultimului secol, se află pe locul 6 în acest clasament, această poziționare ușor dezamăgitoare datorându-se, cu siguranță, faptului că albumul ei de debut a apărut abia în 2008, Pink și artistele mai sus plasate având un avans de câțiva ani buni înaintea sa.

După Adele o găsim pe Beyonce și apoi pe artista australiană Kylie Minogue, ce a fost mereu extrem de iubită în Marea Britanie.

"E o onoare atât de mare să mă număr printre artistele cu cele mai multe difuzări pe radio în secolul 21 și să fiu și într-o companie atât de selectă!

E uluitor pentru mine și sunt atât de recunoscătoare să aflu că muzica mea este, în continuare, ascultată de atât de mulți oameni!", a declarat Kylie Minogue.

Topul este completat de nume legendare precum Whitney Houston și Diana Ross, dar și de artiste din tânăra generație, precum Dua Lipa, Ellie Goulding și Ariana Grande.

TOP 20 - Cele mai iubite artiste ale secolului 21 în UK

 1. Pink
 2. Madonna
 3. Katy Perry
 4. Rihanna
 5. Lady Gaga
 6. Adele
 7. Beyoncé
 8. Kylie Minogue
 9. Little Mix
 10. Whitney Houston
 11. Taylor Swift
 12. Sugababes
 13. Kelly Clarkson
 14. Dua Lipa
 15. Ellie Goulding
 16. Christina Aguilera
 17. Diana Ross
 18. Jess Glynne
 19. Rita Ora
 20. Ariana Grande
Citește în continuare

Albume noi

Ce știm despre noul album al lui Adele, după primul ei live pe Instagram

Adele continuă să alimenteze suspansul ce învăluie campania de lansare a noului ei album. Deși a confirmat că LP-ul va apărea în curând, a evitat să vorbească despre titlul materialului, ori data lansării. Publicul a aflat, totuși, destul de multe detalii despre noile piese, atât din interviul acordat recent revistei Vogue, cât și din primul ei live de pe Instagram, în cadrul căruia a dezvăluit un nou fragment din single-ul "Easy On Me".

Publicat

pe

Adele la SNL
Adele la SNL │ FOTO: Captură YouTube

Cel de-al patrulea album al lui Adele va fi lansat în curând, iar artista britanică este dornică să le împărtășească fanilor cât mai multe frânturi de informații. În recentul său interviu pentru Vogue, artista britanică a vorbit mult despre divorțul ei de Simon Konecki, mărturisind că albumul atacă, fără ocolișuri, acest subiect, piesele fiind scrise din dorința de a-i prezenta fiului ei, Angelo, motivele pentru care s-a despărțit de tatăl său.

"Prin intermediul acestui album am vrut să-i explic fiului meu, când va avea 20 - 30 de ani, cine sunt eu și de ce am ales, voluntar, să-i dau viața peste cap în procesul de căutare a propriei fericiri.

A fost extrem de nefericit în anumite momente, iar asta este o rană pe care nu știu dacă voi reuși vreodată să o vindec", a explicat Adele.

Artista nu s-a ferit să-și asume decizia de a divorța, explicând în interviul pentru Vogue de ce a considerat că e nevoie să facă această schimbare.

"Pur și simplu nu simțeam că sunt în relația potrivită. Nu am vrut să ajung la fel ca multe alte persoane pe care le cunosc. Nu eram complet nefericită, dar aș fi ajuns să fiu dacă nu aș fi hotărât să mă pun pe mine pe primul plan. Nu s-a întâmplat nimic grav între mine și fostul soț", a detaliat Adele.

Simon Konecki și Adele au fost împreună mulți ani înainte de a deveni soț și soție. În 2012 a venit pe lume fiul lor, iar în 2018 s-au căsătorit. Relația lor nu a mai durat, însă, mult timp, în 2019 Adele cerând divorțul, la începutul lui 2021 acesta fiind soluționat.

Adele despre "Easy On Me": "A fost prima melodie pe care am compus-o pentru album, după care nu am mai scris nimic șase luni"

Această perioadă tulbure din viața sa i-a servit drept inspirație pentru noul album, ce s-ar putea intitula "30". Cât despre noul single "Easy On Me", aceasta are o mare încărcătură emoțională, fiind prima piesă scrisă pentru acest material.

"A fost prima melodie pe care am compus-o pentru album, după care nu am mai scris nimic șase luni, pentru că simțeam că am spus tot."

Adele a lansat de curând un teaser al videoclipului acestei piese, anunțând că pe 15 octombrie este programată lansarea lui oficială. Înainte, însă, de această lansare, artista le-a împărtășit fanilor în primul ei live de pe Instagram un nou fragment din noul single, ce cuprinde prima strofă a piesei.

AUDIO: Adele publică un nou fragment din piesa "Easy On Me"

În cadrul live-ului de pe Instagram, Adele a dezmințit zvonul potrivit căruia ar fi înregistrat o piesă cu Beyonce pentru acest album.

"Nu am înregistrat o piesă cu Beyonce. Nu știu de ce atât de mulți mă întrebați asta. Evident că o iubesc, dar nu. Din câte știu eu, nu. Dar mi-ar plăcea", a declarat Adele.

Artista a fost întrebată care e piesa ei preferată de pe noul album, dar nu a dorit să dezvăluie această informație, explicând că tracklistul albumului nu e încă cunoscut și că nu poate să-l divulge încă. Și-a asigurat, însă, fanii că nu va mai dura mult până când vor putea să-l asculte, indicând astfel că albumul va fi lansat anul acesta.

Citește în continuare

Trending