Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Rita Ora este dată în judecată de casa ei de discuri

Rita Ora este dată în judecată de Roc Nation pentru nerespectarea termenilor contractuali. Acțiunea casei de discuri vine ca o reacție la decizia artistei britanice de a întrerupe colaborarea pe fondul unei promovări ce nu o mulțumea.

Publicat

pe

Rita Ora │ FOTO: Splash News/Roberto Cavalli

În urmă cu aproximativ o lună, Rita Ora a dat în judecată Roc Nation pe fondul unor nemulțumiri privind promovarea sa. Conform artistei, oamenii care ar fi trebuit să se ocupe de cariera ei au devenit pe parcurs dezinteresați, reorientându-se către alte proiecte care ar fi promis companiei venituri mai consistente (Tidal, Roc Nation Sports). Mai mult decât atât, Ora susținea în motivarea sa că a fost nevoită să-și finanțeze singură ultimele apariții TV, precum și ultimele înregistrări și videoclipuri.

Ca urmare a acestei proaste relații cu managementul Roc Nation, artista cerea întreruperea contractului cu casa de discuri înaintea termenului agreat în 2008.

Rita Ora

Rita Ora

Așa cum era de așteptat, reacția oamenilor de business de la Roc Nation a fost pe măsură. Rita Ora este acum dată în judecată pentru nerespectarea termenilor contractuali, casa de discuri cerându-i artistei achitarea unui prejudiciu de 2,3 milioane de dolari.

Din perspectiva Roc Nation, compania a investit milioane de dolari în promovarea Ritei Ora, care la momentul semnării era complet necunoscută publicului. Artista britanică avea doar 18 ani atunci când semna contractul în discuție, rezultatele fiind vizibile la scurtă vreme: primul ei album, ”Ora”, a debutat pe prima poziție în topul discurilor din UK.  În ciuda acestei bune promovări, Rita Ora refuză acum să respecte termenii contractuali. Artista vrea să întrerupă colaborarea după un singur disc, deși a semnat pentru 5 albume, detaliază reprezentanții Roc Nation.

În ultima perioadă, Rita Ora a depus mari eforturi pentru a se face cunoscută în SUA, o piață pe care nu a reușit să se impună, discul ”Ora” fiind lansat doar în UK. Pentru a-și atinge obiectivul, artista a colaborat cu un artist apreciat în State, Chris Brown. Piesa ”Body on Me” nu a avut, însă, rezultatul așteptat, astfel amplificându-se, probabil, nemulțumirea artistei față de Roc Nation.

RITA ORA - "Body on Me" ft. Chris Brown

Trending