Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Metallica
Trupa Metallica (2018)Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz

Peste 90 de artiști s-au înscris la Selecția Națională Eurovision 2016

Etapa înscrierilor la Selecția Națională Eurovision 2016 s-a încheiat. În concurs au fost validate 94 de piese, din acestea 12 urmând a fi alese pentru semifinala de pe 4 martie.
Selecția Națională Eurovision 2016

Selecția Națională Eurovision 2016

Selecția Națională Eurovision 2016 a atras un număr notabil de artiști. În urma verificării dosarelor de înscriere, 94 de piese au primit avizul întrării în concurs. Conform organizatorilor, pe lista celor înscriși se regăsesc atât vedete autohtone, cât și mulţi compozitori străini – suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni și polonezi.

„Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. (...) Le mulţumim pentru încredere celor care s-au înscris în cursa pentru Stockholm”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul Selecţiei Naţionale.

În următoarea etapă a Selecției Naționale, cea a preselecțiilor, toate piesele înscrise vor fi ascultate și triate de un juriu de specialitate. Pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 piese alese de acest juriu pentru a merge în semifinală. Acesta va avea loc pe 4 martie la Sala Polivalentă din Baia Mare, show-ul urmând a fi transmis în direct de TVR. Finala Selecției Naționale va avea loc pe 6 martie.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă.

Mihai Trăstariu a fost primul artist care a anunțat înscrierea la Eurovision 2016. După un loc 4 obținut în finala Eurovision 2006 cu "Tornero", cântărețul ”simte” că va obține anul acesta trofeul cu piesa "Paradisio".

Bijou, pe numele real Elena Turcu, speră și ea la un loc bun în finala Selecției Naționale Eurovision 2016. Artista a anunțat că se înscrie în concurs cu piesa "Another Try".

Citește mai multe despre BijouMihai Trăistariu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
James Bay este convins că Taylor Swift va câștiga premiul Grammy pentru Albumul Anului

Proaspăt nominalizat la Grammy, tânărul artist britanic James Bay a dezvăluit într-un interviu predicția sa cu privire la cel mai...

Închide