Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO Stand-Up RevolutionStand-up Revolution, emisiunea cu Teo, Vio, Costel și Dan Badea în juriu, e prezentată de Ilona Brezoianu și Șerban Copoț VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

Joshua Redman a primit 3 nominalizări la Echo Jazz Awards 2016

Joshua Redman, saxofonistul american care va concerta anul acesta pentru prima dată în România, a primit 3 nominalizări la Echo Jazz Awards 2016. Gala decernării acestor premii va avea loc pe 26 mai în Hamburg, Germania.
Josh Redman

Josh Redman │ FOTO: Jay Blakesberg

Artistul american Joshua Redman a fost inclus de German Recording Academy pe lista nominalizaților la Echo Jazz Awards 2016 cu trei proiecte: International Saxophone Instrumentalist of the Year pentru albumul City Folk, semnat James Farm, International Ensemble of the Year pentru același album și International Ensemble of the Year pentru proiectul The Bad Plus Joshua Redman.

City Folk” este un album prin care Joshua Redman, Aaron Parks (pian), Matt Penman (bas) și Eric Harland-tobe își dezvăluie diversele influențe muzicale. Deși instrumentația acustică, virtuozitatea și improvizația duc imediat ascultătorul cu gândul la jazz, cele 10 piese ale albumului trec cu usurință prin muzica clasică, ambientală, electronică și rock.

The Bad Plus Joshua Redman” este albumul de debut al quartet-ului cu același nume. Șapte dintre cele nouă piese sunt compoziții proprii, cea intitulată ”Friend or Foe” aducându-i lui Redman și o nominalizare la premiile Grammy pentru Best Improvised Jazz Solo. Descris ca un ”knockout” de New York Times și declarat Best Jazz Album în 2015 de către Pop Matters, discul debordează de prospețime și inventivitate.

Ceremonia de decernare a Echo Jazz Awards va avea loc pe 26 mai în Hamburg, Germania.

Joshua Redman este unul dintre cei mai spectaculoși saxofoniști contemporani, semnătura sa muzicală inconfundabilă facându-se simțită în înregistrări cu The Rolling Stones, B.B.King, Stevie Wonder, Herbie Hancock sau Chick Corea.

Pe 24 martie, la Sala Radio din București, Joshua Redman-saxofon, Joes Sanders-contrabas, Gregory Hutchinson-tobe vor susţine primul lor concert în România, în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out.

Biletele pentru acest eveniment costă 105, 135, 165 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate online.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney și Beck, insuficient de celebri pentru a intra la o petrecere în seara galei Grammy

Există situații în care nici măcar un nume precum Paul McCartney, Foo Fighters sau Beck nu-ți poate asigura intrarea la...

Închide