Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Eurovision 2016: Semifinala și finala vor fi prezentate de Cornel Ilie, Ioana Voicu și Jo

Cornel Ilie de la trupa Vunk va prezenta alături de Ioana Voicu și Jo semifinala şi finala concursului Eurovision România 2016. Cele două etape se vor desfăşura pe 4, respectiv 6 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare.
Cornel Ilie & Ioana Voicu / Jo

Cornel Ilie & Ioana Voicu / Jo

Pentru Cornel Ilie, acesta nu este primul contact cu Eurovisionul: ca participant, acesta a reușit în mai multe rânduri să obțină punctajul maxim de la juriul concursului, iar în 2012 a trăit emoțiile competiției din scaunul de jurat.

”După ce am participat la preselecțiile Eurovision de trei ori și am fost și în juriul finalei din 2012, mă bucur ca acum să fiu și gazda semifinalei și finalei de la începutul lui martie. Îmi place că s-a nimerit să fie într-un an în care regulamentul s-a schimbat, iar juriul este la vedere, este pus în postura în care să-și justifice notele și sigur o să am ce să-i întreb. Asta pentru că știu ce simt cei de pe scenă, prin ce trec și ce ar vrea și ei să-i întrebe, la rândul lor, pe cei din juriu. Abia aștept să simt tensiunea și emoția acelor zile și să fiu cel care anunță pentru prima dată cine va reprezenta România în acest an la Eurovision!”, spune Cornel Ilie.

Cornel Ilie va prezenta alături de Ioana Voicu, care a mai prezentat la TVR 1 seria de emisiuni dedicate concursului Eurovision în 2015. Alături de cei doi va fi și Jo, artista cunoscută pentru piesele „Șoapte”, „Dragoste nebună” (feat. Dorian Popa), „Lasă-mă pe mine” (feat. Uddi), „Nimeni nu-i perfect” (feat. George) sau „Până vara viitoare” (feat. Randi). Jo a reprezentat România la Eurovision Junior 2009 la Kiev.

În semifinala concursului, ce va avea loc pe 4 martie la Sala Polivalentă din Baia Mare, vor fi alese 6 compoziţii pentru etapa finală: patru votate de juriu şi două salvate de public. Finala Eurovision România 2016 va avea loc pe 6 martie. Pentru prima dată câştigătorul va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Semifinala și finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 vor fi transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+.

Citește mai multe despre Cornel IlieJo (Ioana Anuța)
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jo despre noul single „Mesajul meu”: „Eu și Randi facem muzică pentru suflete”

Jo va lansa un nou videoclip la începutul primăverii și cu această ocazie, ne-a vorbit despre povestea noului single, „Mesajul...

Închide