Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Juriul ”Te Cunosc de undeva”, sezonul 16"Te Cunosc de Undeva!" revine pe 6 februarie, "sezonul 16 se anunţă unul de senzaţie", potrivit Andreei Bălan Juriu iUmor sezonul 10iUmor revine la Antena 1 cu cel de-al 10-lea sezon Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER

Eurovision 2016: Schimbare majoră în regulamentul finalei de la Stockholm

Regulamentul privind sistemul de vot în finala și semifinalele concursului Eurovision va suferi prima schimbare majoră din ultimii 40 de ani. Deși punctajul va fi oferit în aceeași manieră, modalitatea de însumare a punctelor va fi diferită.
Eurovision 2016

Eurovision 2016

Pentru prima oară din 1975 încoace, regulamentul privind punctajul concurenților din finală și semifinale va suferi o schimbare majoră. Dacă până acum punctajul televotului era mediat 50% - 50% cu evaluarea juriului de specialitate, acum toate punctele vor fi pur și simplu adunate.

Ce presupune noul regulament:

Telespectatorii își vor putea vota țările favorite (cu excepția țării de origine) prin telefon, SMS ori folosind aplicația oficială a concursului. După numărarea voturilor va fi stabilită o ierarhie în fiecare țară participantă. Se va ajunge, ca și în cazul vechiului regulament, la un top 10, piesele din acest clasament urmând a fi notate conform ierarhiei cu clasicul punctaj: de la 1 (pentru piesa de pe poziția a 10-a) la 8, 10 și 12 (pentru piesa de pe prima poziție). Același clasic punctaj (1-8, 10 și 12) va fi oferit și de juriul de specialitate al fiecărei țări participante. Toate aceste puncte, de la spectatorii fiecărei țări și de la juriul fiecărei țări, vor fi adunate, astfel rezultând clasamentul final.

Spre deosebire de anii anteriori, în care fiecare țară anunța în direct punctajul acordat de telespectatori, conform noului regulament, toate punctele acordate prin televoting vor fi adunate, în transmisiunea directă urmând a fi anunțate doar sumele finale pentru fiecare țară în parte. Astfel nu se va putea ști ce piesă se bucură de cea mai mare popularitate decât la final, când televotingul va fi deja încheiat.

VIDEO: Cum se va putea vota în marea finală Eurovision 2016:

Finala Eurovision 2016 va avea loc pe 14 mai la Globe Arena din Stockholm, Suedia. Semifinalele concursului se vor desfășura 10 şi 12 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă. Sloganul celei de-a 61-a ediții a competiției este “Come Together“.

Suedia a câștigat cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision. Måns Zelmerlöw a obținut 365 de puncte cu piesa "Heroes" și a adus competiția înapoi în Suedia după doar 3 ani.

Anul acesta, melodia care va reprezenta România va fi decisă exclusiv prin televoting în cadrul finalei de pe 6 martie 2016, care va reuni 6 melodii. Ascultă cele 12 piese calificate în semifinala Eurovision România 2016 și votează preferatele.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The 1975 a lansat o piesă nouă, "Somebody Else" - AUDIO

The 1975 a lansat o nouă piesă, intitulată "Somebody Else". Melodia este extrasă de pe albumul “I like it when...

Închide