Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

David Gilmour anunță noi concerte în Europa în 2016 - DATE TURNEU

După concertele sold-out din 2015, David Gilmour anunță un nou turneu în 2016. Muzicianul va susține anul acesta o nouă serie de concerte în Europa, biletele urmând a fi puse în vânzare pe 5 februarie.
David Gilmour

David Gilmour

Fostul vocalist și chitarist Pink Floyd, David Gilmour, pleacă din nou în turneu. După un 2015 cu show-uri sold-out, încununat de lansarea celui de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”, muzicianul oferă fanilor europeni noi oportunități de a-l vedea live.

În iunie 2016, veteranul va începe un turneu în Europa, ce cuprinde momentan 12 concerte. Pe lista țărilor confirmate se află Austria, Italia, Germania, Franța și Belgia.

Date turneu european 2016 - David Gilmour:

 • 27 iunie – Austria – Vienna – Schloss Schonbrunn
 • 28 iunie – Austria – Vienna – Schloss Schonbrunn
 • 10 iulie – Italia – Verona – Arena di Verona
 • 11 iulie – Italia – Verona – Arena di Verona
 • 14 iulie – Germania – Stuttgart – Schlossplatz
 • 16 iulie – Franța – Paris – Chateau De Chantilly
 • 18 iulie – Germania – Wiesbaden – Bowling Green
 • 20 iulie – Franța – Nimes – Les Arenes de Nimes
 • 21 iulie – Franța – Nimes – Les Arenes de Nimes
 • 23 iulie – Franța – Besancon – Saline Royale d’Arc et Senans
 • 27 iulie – Belgia – Tienen – Grote Markt
 • 28 iulie – Belgia – Tienen – Grote Markt

Discul „Rattle That Lock”, care va fi promovat în cadrul viitorului turneu, a fost lansat pe 18 septembrie 2015 și s-a plasat pe prima poziție în topul albumelor din UK. Materialul a încheiat o pauză discografică de 9 ani de la materialul precedent, ”On an island” (2006).

"Nu am intenționat să iau această pauză. Am vrut să reiau munca de studio imediat, dar viața are planurile ei și alte lucruri au intervenit: creșterea copiilor, obligațiile părintești, susținerea soției mele în activitatea ei din domeniul literaturii. Va lansa în curând o carte genială, ”The Kindness”. (...) La vârsta mea cred că mi-e permis acest timp liber. Totuși, ca și data trecută, îmi doresc să lansez următorul album mult mai repede", a promis David Gilmour într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

David Gilmour - "Rattle That Lock"

Citește mai multe despre David Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rita Ora este dată în judecată de casa ei de discuri

Rita Ora este dată în judecată de Roc Nation pentru nerespectarea termenilor contractuali. Acțiunea casei de discuri vine ca o...

Închide