Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

David Gilmour anunță noi concerte în Europa în 2016 - DATE TURNEU

După concertele sold-out din 2015, David Gilmour anunță un nou turneu în 2016. Muzicianul va susține anul acesta o nouă serie de concerte în Europa, biletele urmând a fi puse în vânzare pe 5 februarie.
David Gilmour

David Gilmour

Fostul vocalist și chitarist Pink Floyd, David Gilmour, pleacă din nou în turneu. După un 2015 cu show-uri sold-out, încununat de lansarea celui de-al 4-lea material solo, „Rattle That Lock”, muzicianul oferă fanilor europeni noi oportunități de a-l vedea live.

În iunie 2016, veteranul va începe un turneu în Europa, ce cuprinde momentan 12 concerte. Pe lista țărilor confirmate se află Austria, Italia, Germania, Franța și Belgia.

Date turneu european 2016 - David Gilmour:

 • 27 iunie – Austria – Vienna – Schloss Schonbrunn
 • 28 iunie – Austria – Vienna – Schloss Schonbrunn
 • 10 iulie – Italia – Verona – Arena di Verona
 • 11 iulie – Italia – Verona – Arena di Verona
 • 14 iulie – Germania – Stuttgart – Schlossplatz
 • 16 iulie – Franța – Paris – Chateau De Chantilly
 • 18 iulie – Germania – Wiesbaden – Bowling Green
 • 20 iulie – Franța – Nimes – Les Arenes de Nimes
 • 21 iulie – Franța – Nimes – Les Arenes de Nimes
 • 23 iulie – Franța – Besancon – Saline Royale d’Arc et Senans
 • 27 iulie – Belgia – Tienen – Grote Markt
 • 28 iulie – Belgia – Tienen – Grote Markt

Discul „Rattle That Lock”, care va fi promovat în cadrul viitorului turneu, a fost lansat pe 18 septembrie 2015 și s-a plasat pe prima poziție în topul albumelor din UK. Materialul a încheiat o pauză discografică de 9 ani de la materialul precedent, ”On an island” (2006).

"Nu am intenționat să iau această pauză. Am vrut să reiau munca de studio imediat, dar viața are planurile ei și alte lucruri au intervenit: creșterea copiilor, obligațiile părintești, susținerea soției mele în activitatea ei din domeniul literaturii. Va lansa în curând o carte genială, ”The Kindness”. (...) La vârsta mea cred că mi-e permis acest timp liber. Totuși, ca și data trecută, îmi doresc să lansez următorul album mult mai repede", a promis David Gilmour într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

David Gilmour - "Rattle That Lock"

Citește mai multe despre David Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rita Ora este dată în judecată de casa ei de discuri

Rita Ora este dată în judecată de Roc Nation pentru nerespectarea termenilor contractuali. Acțiunea casei de discuri vine ca o...

Închide