Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Câștigători Oscar 2016: Sam Smith, pe urmele lui Adele - VIDEO

Cea de-a 88-a ediție de decernare a premiilor Oscar i-a adus în prim-plan pe cei mai apreciați actori, regizori, scenariști și muzicieni ai industriei. În cadrul galei de pe 28 februarie, Sam Smith a câștigat primul Oscar din carieră pentru soundtrack-ul filmului ”Spectre”, ”Writings On The Wall”, călcându-i pe urme lui Adele, premiată în urmă cu 3 ani tot pentru o piesă Bond.
Sam Smith @Oscar 2016

Sam Smith @Oscar 2016

Sam Smith, artistul britanic de care industria muzicală nici nu auzise în urmă cu 3 ani, a câștigat la gala premiilor Oscar 2016 prima statuetă din cariera sa. Cu un album de debut lansat în 2014 și vândut în peste 9 milioane de exemplare la nivel internațional, tânărul în vârstă de doar 23 de ani a avut o evoluție impresionantă într-o perioadă de timp foarte scurtă. În urmă cu doar un an câștiga premiul Grammy pentru Best New Artist, iar de atunci numele său a intrat pe lista celor mai apreciați și bine vânduți artiști ai industriei.

La acceptarea premiului Oscar pentru ”Cea mai bună piesă originală”, Sam Smith a amintit publicului încă o dată că este homosexual, indicând faptul că ar putea fi prima persoană care câștigă o statuetă după ce a recunoscut că este gay în mod public.

”Nici nu mai pot respira acum. Oh, Doamne! Mulțumesc acestui om de lângă mine, Jimmy Napes, și tuturor celor nominalizați. Sunteți cu toții incredibili. Gaga, esti fantastică. Am citit un articol în urmă cu câteva săptămâni, în care scria că nicio persoană care a recunoscut public faptul că este gay nu a câștigat până acum un Oscar. Nu știu dacă e adevărat, dar dacă e așa, sau chiar dacă nu e așa, aș vrea să dedic acest premiu comunității LGBT (acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală).”

VIDEO: Discursul lui Sam Smith la câștigarea premiului Oscar pentru ”Writings On The Wall”

În cadrul galei a fost premiat și compozitorul și dirijorul italian Ennio Morricone. Acesta a luat premiul Oscar pentru ”Cea mai bună coloană sonoră”, inclusă în prezentarea ultimului film al lui Tarantino, ”The Hateful Eight”. Acesta este cel de-al doilea Oscar câștigat de reputatul compozitor, în 2007 Ennio Morricone fiind premiat de Academie pentru întreaga sa carieră.

Gala premiilor Oscar 2016 a avut loc pe 28 februarie și a fost prezentată de Chris Rock. În cadrul acestei ediții a fost premiat și Leonardo DiCaprio, actorul câștigând primul său Oscar pentru rolul principal din filmul ”The Revenant”. Acesta a fost momentul de maximă audiență al serii.

VIDEO: Discursul lui Leonardo DiCaprio  la câștigarea primului Oscar pentru ”The Revenant”

Câștigători Oscar 2016:

Best Original Score (Cea mai bună piesă originală):

  • ”Earned It” (compozitori The Weeknd, Ahmad Balshe, Jason Quenneville și Stephan Moccio) - soundtrack ”50 Shades of Grey”
  • ”Til It Happens To You” (compozitori Diane Warren și Lady Gaga) - soundtrack ”The Hunting Ground”
  • ”Writings On The Wall” (compozitori Sam Smith și Jimmy Napes) - soundtrack ”Spectre” - Câștigător
  • ”Manta Ray” (compozitori J. Ralph & Antony) - soundtrack ”Racing Extinction”
  • ”Simple Song 3” (compozitor David Lang) - soundtrack ”Youth”

Original Score (Coloană sonoră):

  • Ennio Morricone  pentru ”THE HATEFUL EIGHT” - Câștigător
  • Thomas Newman pentru ”BRIDGE OF SPIES”
  • Carter Burwell pentru ”CAROL”
  • Jóhann Jóhannsson pentru ”SICARIO”
  • John Williams pentru ”STAR WARS: THE FORCE AWAKENS”

Citește mai multe despre Lady GagaSam SmithThe Weeknd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jack White va apărea într-un episod al show-ului „The Muppets”

Jack White le va oferi sfaturi despre dragoste lui Kermit și Miss Piggy, în episodul „Because... Love” al show-ului The...

Închide