Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Nominalizări Oscar 2016: Lady Gaga, Sam Smith și The Weeknd, în cursa pentru Best Original Song

Nominalizările pentru Premiile Oscar 2016 au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii ce a avut loc pe 14 ianuarie. Așa cum mulți dintre critici au prevăzut, Lady Gaga, The Weeknd și Sam Smith sunt nominalizați pentru Best Original Song (soundtrack).
Lady Gaga / Sam Smith / The Weeknd

Lady Gaga / Sam Smith / The Weeknd

Trei dintre cei mai populari artiști ai industriei muzicale se află pe lista nominalizărilor la Oscar 2016. Lady Gaga, The Weeknd și Sam Smith vor concura anul acesta pentru Best Original Song, în aceeași categorie fiind nominalizați și David Lang și J. Ralph & Antony.

Nominalizări Oscar 2016 - Best Original Song (soundtrack):

  • ”Earned It” (The Weeknd) - soundtrack ”50 Shades of Grey”
  • ”Til It Happens To You” (Lady Gaga) - soundtrack ”The Hunting Ground”
  • ”Writings On The Wall” (Sam Smith) - soundtrack ”Spectre”
  • ”Manta Ray” (compozitori J. Ralph & Antony) - soundtrack ”Racing Extinction”
  • ”Simple Song 3” (compozitor David Lang) - soundtrack ”Youth”

The Weeknd, cel care a fost numit de John Norris de la MTV ”cel mai mare talent muzical de la Michael Jackson încoace”, este unul dintre favoriți pentru Oscar 2016. Piesa ”Earned It”, de pe coloana sonoră „Fifty Shades of Grey„, a fost una dintre cele mai populare piese ale anului 2015, urcând până pe locul al 3-lea în topul Billboard Hot 100.

Sam Smith a câștigat recent primul său Glob de Aur pentru ”Writing’s on the Wall”, așa încât șansele pentru câștigarea unui premiu Oscar sunt destul de mari. Melodia este soundtrack-ul celui de-al 24-lea film din seria Bond, ”Spectre”, și este compusă și înregistrată de artistul britanic.

„Acesta este un punct culminant al carierei mele. Sunt extrem de entuziasmat să fac parte din acest proiect atât de rezonant în cultura britanică și să mă alătur unui line-up compus din artiști pe care îi admir”, declara Sam Smith la momentul lansării piesei.

Till It Happens to You”, interpretată de Lady Gaga, a fost cea mai discutată piesă de la Sundance Film Festival. Melodia se regăsește pe coloana sonoră a documentarului ”The Hunting Ground”, a cărui tematică atinge o coardă sensibilă din viața artistei. Filmul abordează subiectul tinerilor abuzați sexual, Lady Gaga mărturisind într-un interviu că în adolescență a trecut printr-o experiență de acest tip. Piesa a fost compusă de Diane Warren, care a primit recent o nominalizare la Oscar pentru piesa „Grateful”.

"Manta Ray" este o piesă compusă și interpretată de J. Ralph, un reputat compozitor și producător american. El este fondatorul casei de producție The Rumor Mill, de-a lungul carierei compunând piese pentru artiști precum Sia și Liza Minnelli și vânzând peste 10 milioane de discuri la nivel internațional.

Piesa "Manta Ray" se regăsește pe coloana sonoră a documentarului ”Racing Extinction”, realizat de Antony Hegarty, cântăreț, compozitor englez și solist al trupei Antony and the Johnsons.

Simple Song 3”  este compusă de David Lang și interpretată de soprana sud-coreeană Sumi Jo. Melodia se regăsește pe coloana sonoră a filmului ”Youth”, în care joacă și actrița de origine română Mădălina Ghenea. Acesta interpretează în film rolul celei mai frumoase femei din lume, respectiv Miss Universe.

Gala decernării Premiilor Oscar 2016 va avea loc pe 28 februarie și va fi prezentată de Chris Rock.

Te invităm să participi la un scurt sondaj, votând melodia preferată din cele nominalizate pentru Best Original Song la Oscar 2016.

Voteaza melodia preferată la OSCAR 2016

Vezi rezultatele

Citește mai multe despre Lady GagaSam SmithThe Weeknd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andre Rieu, distins cu "Premiul Internațional – Prietenii României"

Îndrăgitul violonist Andre Rieu a obținut ”Premiul internațional - Prietenii României” în cadrul celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor...

Închide