Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO Stand-Up RevolutionStand-up Revolution, emisiunea cu Teo, Vio, Costel și Dan Badea în juriu, e prezentată de Ilona Brezoianu și Șerban Copoț VUNK cu Ioana Ignat - Ultimul anuntVUNK și Ioana Ignat - Ultimul anunț Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021

În memoria lui Lemmy de la Motorhead, un nou element chimic ar putea fi denumit Lemmium

Ununoctium 118, un nou element chimic recent descoperit, ar putea fi denumit Lemmium în memoria regretatului vocalist de la Motorhead, Lemmy Kilmister. În sprijinul acestei idei a fost lansată online o petiție, prin care s-au strâns deja 15.000 de semnături.
Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012

Ian „Lemmy” Kilmister, solistul Motörhead, în concert la București pe 17 iunie 2012 │ FOTO: Teodora Maftei / InfoMusic.ro

John Wright, un om de afaceri din York, a pornit o campanie prin care propune ca noul element chimic ”Ununoctium 118” să fie denumit Lemmium, în memoria lui Lemmy Kilmister de la Motorhead. Vocalistul s-a stins din viață pe 24 decembrie, la vârsta de 70 de ani, după o luptă scurtă cu un cancer foarte agresiv.

Ununoctium 118”, ce se dorește a fi numit Lemmium, este un element chimic radioactiv, super-greu, ce a fost adăugat în Tabelul periodic al lui Mendeleev săptămâna aceasta, împreună cu alte 3 elemente recent descoperite de oamenii de știință din America, Japonia și Rusia.

În sprijinul campaniei pornite de John Wright a fost lansată online o petiție, care a strâns în câteva zile 15.000 de semnături.

”Industria muzicală a pierdut de Crăciun una dintre cele mai importante personalități ale heavy rock-ului odată cu moartea neașteptată a lui Ian 'Lemmy' Kilmister. Lemmy a fost o forță a naturii și însăși esența heavy metal-ului. Credem că ar fi o bună inițiativă ca Uniunea Internaţională de Chimie Pură şi Aplicată (International Union of Pure and Applied Chemistry) să recomande ca unul dintre elementele recent descoperite să fie denumit Lemmium”, este specificat în mesajul petiției.

Unii dintre fanii Motorhead nu au fost, însă, atât de încântați de idee, pe motiv că trupa nu considera că se încadrează în stilul heavy metal, ci mai curând la rock'n'roll.

”Chiar Lemmy a spus în 2010: <<Nu cântăm heavy metal! Am fost mereu o trupă de rock'n'roll. Încă suntem. Toată lumea spune că noi cântăm heavy metal, chiar dacă eu le spun că nu e așa. De ce nu mă ascultă nimeni? De ce?>>”, a comentat unul dintre fani pe pagina petiției.

Lemmy va fi înmormântat pe 9 ianuarie, la West Hollywood's Sunset Strip. Evenimentul va putea fi urmărit online pe canalul oficial de YouTube al formației.

Citește mai multe despre Motörhead
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sergiu și Andrei parodiază piesa "A fost o nebunie" împreună cu Alina Eremia: "Dorm În Sufragerie" - VIDEO

Sergiu și Andrei de la Kiss FM i-au propus Alinei Eremia o colaborare pentru o parodie a piesei "A fost...

Închide