Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Au început înscrierile la Eurovision 2016: Mihai Trăistariu mizează pe "Paradisio‬"

Înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2016 au început cu o modificare de regulament importantă: pentru prima oară în istoria participării României la acest concurs, câștigătorul finalei va fi ales exclusiv prin voturile publicului. Mihai Trăistariu este primul artist care a anunțat public înscrierea sa în competiție. Piesa lui se numește "Paradisio‬" și are la bază o poveste de dragoste cu iz SF.
Eurovision 2016 - Mihai Trăistariu, participant confirmat

Eurovision 2016 - Mihai Trăistariu, participant confirmat

România va participa și în 2016 la concursul Eurovision. Înscrierile pentru Selecția Națională se vor desfășura în perioada 18 ianuarie - 7 februarie, urmând ca pe 11 februarie să fie anunțate cele 12 piese finaliste.

Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa [email protected]

Etapele concursului și modificări de regulament:

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care 6 vor accede în finală: 4 vor fi alese de un juriu de specialitate, iar 2 de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale, publicul va hotărî câștigătorul, votând una dintre cele 6 piese rămase în concurs.

Semifinala Selecției Naționale va avea loc pe 4 martie, iar finala pe 6 martie, ambele show-uri fiind transmise în direct de TVR.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă.

Mihai Trăistariu s-a înscris cu piesa "Paradisio‎"

Mihai Trăistariu - ”Paradisio” (imagine din videoclip)

Mihai Trăistariu - ”Paradisio” (imagine din videoclip)

Mihai Trăstariu este primul artist care a confirmat înscrierea la Eurovision 2016. După un loc 4 obținut în finala Eurovision 2006 cu "Tornero", cântărețul ”simte” că va obține anul acesta trofeul cu piesa "Paradisio‬".

”Se pare că întreg UNIVERSUL lucrează pentru a-mi îndeplini visul ! Poate îmi doresc prea mult ... sau poate ... pentru unii România nu poate câștiga niciodată Eurovisionul ! ...

Nu stiu de ce ... dar am senzația că eu pot aduce locul I ... !!!!!!! Hai ROMÂNIA ! :)”, a scris Mihai Trăistariu pe pagina sa de Facebook.

"Paradisio‬" este o piesă în limba engleză compusă de Mihai Trăistariu împreună cu Robby G. si Dumi Padure. Prin versurile melodiei se relatează o poveste de iubire, în care ”Paradisio” este ființa supremă care l-a cucerit pe artist. Pentru a o găsi, cântărețul explorează întregul univers, găsind-o în final pe planeta ei.

Mihai Trăistariu - ”Paradisio” (imagine din videoclip)

Mihai Trăistariu - ”Paradisio” (imagine din videoclip)

Pentru această melodie a fost filmat deja și un videoclip, care a costat, conform artistului, 15.000 de euro. În acest proiect a fost implicată o echipă de 25 de specialiști de peste hotare, care au creat un decor SF, în ton cu tematica piesei. Videoclipul va fi lansat oficial pe 25 ianuarie.

AUDIO TEASER: ”Paradisio” - Mihai Trăistariu

#Paradisio ... Testing ... :)

Posted by MIHAI on Wednesday, January 13, 2016

Citește mai multe despre Mihai Trăistariu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lista nominalizărilor la Brit Awards 2016

Nominalizările pentru Brit Awards 2016 au fost anunțate în cadrul unei ceremonii desfășurate în Londra. Așa cum era de așteptat,...

Închide