Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Glenn Frey, chitaristul The Eagles, a murit la 67 de ani

Glenn Frey, chitarist și membru fondator al trupei The Eagles, a murit la vârsta de 67 de ani. Muzicianul suferea de artrită reumatoidă, colită ulcerativă acută și pneumonie.
Glenn Frey

Glenn Frey

După David Bowie și Lemmy, rock-ul pierde încă un muzician al ”generației de aur”. Glenn Frey, chitarist și membru fondator al trupei The Eagles, a murit pe 18 ianuarie, în New York.

"Cu inimile îngreunate de tristețe anunțăm trecerea în neființă a camaradului nostru, fondator al trupei Eagles, Glen Frey, pe 18 ianuarie 2016, în New York. Glenn a dus o luptă curajoasă în ultimile săptămâni, dar, din păcate, a fost răpus de complicațiile apărute pe fondul artritei reumatoide, colitei ulcerative acute și pneumoniei de care suferea", a transmis trupa The Eagles într-un comunicat oficial.

Trista veste a venit însoțită de mulțumiri din partea familiei Frey pentru sprijinul și ajutorul acordat în ultimele săptămâni.

”Familia Frey dorește să mulțumească tuturor celor care l-au ajutat pe Glenn să ducă această luptă, sperând și rugându-se pentru recuperarea sa. Cuvintele nu pot descrie tristețea pe care o simțim, și nici iubirea și respectul pentru tot ceea ce ne-a oferit nouă, familiei sale, industriei muzicale și milioanelor de fani de pretutindeni.”

Trupa The Eagles, cunoscută publicului în special datorită hitului ”Hotel California”, a fost fondată în 1971 de Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon și Randy Meisner. Formația are în palmares 6 Premii Grammy, fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes trupe ale anilor 70. A fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998 și a vândut de-a lungul  carierei peste 150 de milioane de albume.

The Eagles - "Hotel California" - Live @The Capital Centre, 1977

Citește mai multe despre Glenn FreyThe Eagles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Prima ediție Spellground Festival - LISTĂ CONFIRMĂRI

În 2016, Spellground Festival va oferi publicul iubitor de concerte noi alternative muzicale. Prima ediție a festivalului se va desfășura...

Închide