Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Glenn Frey, chitaristul The Eagles, a murit la 67 de ani

Glenn Frey, chitarist și membru fondator al trupei The Eagles, a murit la vârsta de 67 de ani. Muzicianul suferea de artrită reumatoidă, colită ulcerativă acută și pneumonie.
Glenn Frey

Glenn Frey

După David Bowie și Lemmy, rock-ul pierde încă un muzician al ”generației de aur”. Glenn Frey, chitarist și membru fondator al trupei The Eagles, a murit pe 18 ianuarie, în New York.

"Cu inimile îngreunate de tristețe anunțăm trecerea în neființă a camaradului nostru, fondator al trupei Eagles, Glen Frey, pe 18 ianuarie 2016, în New York. Glenn a dus o luptă curajoasă în ultimile săptămâni, dar, din păcate, a fost răpus de complicațiile apărute pe fondul artritei reumatoide, colitei ulcerative acute și pneumoniei de care suferea", a transmis trupa The Eagles într-un comunicat oficial.

Trista veste a venit însoțită de mulțumiri din partea familiei Frey pentru sprijinul și ajutorul acordat în ultimele săptămâni.

”Familia Frey dorește să mulțumească tuturor celor care l-au ajutat pe Glenn să ducă această luptă, sperând și rugându-se pentru recuperarea sa. Cuvintele nu pot descrie tristețea pe care o simțim, și nici iubirea și respectul pentru tot ceea ce ne-a oferit nouă, familiei sale, industriei muzicale și milioanelor de fani de pretutindeni.”

Trupa The Eagles, cunoscută publicului în special datorită hitului ”Hotel California”, a fost fondată în 1971 de Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon și Randy Meisner. Formația are în palmares 6 Premii Grammy, fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes trupe ale anilor 70. A fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 1998 și a vândut de-a lungul  carierei peste 150 de milioane de albume.

The Eagles - "Hotel California" - Live @The Capital Centre, 1977

Citește mai multe despre Glenn FreyThe Eagles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Prima ediție Spellground Festival - LISTĂ CONFIRMĂRI

În 2016, Spellground Festival va oferi publicul iubitor de concerte noi alternative muzicale. Prima ediție a festivalului se va desfășura...

Închide