Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Geezer Butler crede că Black Sabbath ar putea lansa un nou album

Chiar dacă Black Sabbath se află în plin turneu de adio, basistul Geezer Butler crede că trupa ar putea înregistra un nou album. Conform muzicianului, formația poate lucra în continuare câtă vreme nu este constrânsă de timp.

Publicat

pe

Black Sabbath
Black Sabbath

Fanii Black Sabbath primesc o veste bună de la basistul formației, Geezer Butler. Deși în urmă cu ceva timp, acesta declara că nu va mai fi înregistrat un nou disc, muzicianul a detaliat recent declarația, oferind fanilor noi speranțe în ce privește viitorul trupei.

”Nu am făcut decât să dau un răspuns logic - la momentul respectiv ni s-a dat un termen de 6 luni pentru a înregistra un album. Iar eu am spus: <<Nu există absolut nicio șansă să facem asta în 6 luni>>. Pe de altă parte, nu ne oprește nimeni să înregistrăm un nou album după turneu.”

Nici Ozzy Osbourne, care se va concentra în perioada de după turneu pe o carieră solo, nu exclude posibilitatea unor viitoare colaborări cu membrii Black Sabbath.

”Timpul nu este tocmai de partea noastră. Până înregistrăm un nou album, mai trec încă 3 ani. Nu spun, însă, că nu o să mai înregistrez niciodată cu Tony sau Geezer.”

După mai bine de 50 de ani de carieră, legendara trupă de heavy metal Black Sabbath se retrage de pe scena internațională printr-un ultim turneu mondial, oferind fanilor oportunitatea de a-i asculta live, împreună pentru ultima oară, pe Ozzy OsbourneTony Iommi și Geezer Butler. La tobe cântă Tommy Clufetos, care a colaborat cu trupa și pentru turneul de reunire din 2013.

În cadrul acestui ultim turneu, Black Sabbath distribuie și un nou EP, intitulat "The End". Materialul conține 4 piese nelansate anterior și 4 live-uri înregistrate în timpul turneului din 2013.

Cele 4 compoziții necunoscute publicului au fost înregistrate inițial pentru albumul ”13”. Piesele au fost produse de Rick Rubin și mixate de Andrew Scheps și Greg Fidelman. Tobele au fost trase de Brad Wilk.

Tracklist "The End" - Black Sabbath:

1. "Season of the Dead"
2. "Cry All Night"
3. "Take Me Home"
4. "Isolated Man"
5. "God Is Dead?" (Live Sydney, Australia 4/27/13)
6. "Under the Sun" (Live Auckland, New Zealand 4/20/13)
7. "End of the Beginning" (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)
8. "Age of Reason" (Live Hamilton, ON Canada 4/11/14)

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending