Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Epica promite un sound „mai agresiv” pentru noul album

Trupa Epica a dezvăluit amănunte despre noul album la care lucrează și care ar putea fi lansat în acest an. Soundul „mai agresiv” este sintagma definitorie pentru supriza de care vor avea parte fanii.

Publicat

pe

│ FOTO: anylouder.com

După succesul obținut cu albumul „The Quantum Enigma”, trupa olandeză Epica pregătește deja un nou album, dar de această dată, cu un sound „mai agresiv”. Pentru albumul din 2014, membrii au colaborat cu Joost van den Broek, clăparul trupei After Forever, aceiași trupa în care Mark Jansen (chitarist și vocal) a cântat înainte de Epica. Astfel, procesul de înregistrare a fost realizat într-un studio complet nou și a fost primul album la care s-a lucrat cu o orchestră completă în spate.

În mod normal, foloseam multe programe. Bineînțeles că adăugam mereu și corzi reale pentru a realiza un sunet cât mai bun. Pot spune că pentru acest album vom înregistra cu un cor și o orchestră mult mai mare - chiar mai mare decât cea anterioară. Am terminat deja de înregistrat tobele, bas-ul, iar Issac a făcut și chitara ritmică. Într-un fel, ne-am dezbrăcat sunetul pentru a deveni puțin mai agresiv decât ultimul album.”, spune Rob van der Loo, basistul trupei.

Epica în concert la București, 16 octombrie 2015

Epica în concert la București, 16 octombrie 2015 │ FOTO: Florin Matincă / Rockout.ro

Pentru următorul album, fondatorul și chitaristul trupei, Mark Jansen, a afirmat că au pregătit multe cântece, dintre care trebuie să le aleagă pe cele mai bune, chiar dacă este o decizie destul de grea. Tot el susține faptul că s-a experimentat mult pe „The Quantum Enigma” și că este conștient de părerile foarte bune exprimate de fani.

Următorul album va fi din aceiași categorie ca „The Quantum Enigma”. Doar că vom pune câteva accente diferite în diverse locuri, asta este tot. Avem dorința de a crea ceva mult mai bun decât am făcut până acum. Atâta timp cât simți acea dorință, cred că simți și flacăra cum arde.”, mai spune chitaristul.

Următorul album Epica este posibil să apară în luna septembrie. Trupa a revenit în România în 2015 în cadrul festivalului Maximum Rock, unde a fost și cap de afiș pentru cea de-a doua zi. Mai jos puteți asculta și o piesă extrasă de pe albumul din 2014, „The Quantum Enigma”.

Trending