Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Liana Stanciu anunță când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Elvis Presley și-a dorit ca David Bowie să-i producă un album

Cu 6 luni înainte de a muri, în 1977, Elvis Presley și-a dorit ca David Bowie să-i producă viitorul album. Propunerea s-a și materializat, Bowie povestindu-i despre această inițiativă cântărețului de muzică country Dwight Yoakam.
David Bowie / Elvis Presley

David Bowie / Elvis Presley

Impresionanta carieră muzicală a lui David Bowie este presărată, se pare, cu istorisiri interesante ce nu au văzut până acum lumina tiparului. Conform unei declarații recente, făcute de cântărețul de muzică country Dwight Yoakam, Elvis Presley și-a dorit la un moment dat ca David Bowie să-i fie producător. Asta se întâmpla în 1977, când Bowie promova albumul ”Station to Station”.

"Ideea s-a înfiripat în momentul în care Elvis a auzit piesa lui Bowie, ”Golden Years”. Când am aflat, m-am gândit: <<Oh, ce păcat că propunerea asta nu s-a materializat.>> Nici nu pot să-mi imaginez cum ar fi fost ca David Bowie să-i fi produs albumul lui Elvis în 1977. Ar fi fost fantastic. Cred că este una dintre cele mai mari tragedii din istoria muzicii pop, una dintre cele mai mari oportunități pierdute", a declarat Dwight Yoakam pentru ocregister.com.

Așa cum e lesne de înțeles din cronologia evenimentelor, propunerea nu s-a materializat pentru că Elvis a murit în 1977, la 6 luni de la discuția cu Bowie.

Întreaga poveste a propunerii lui Elvis i-a fost dezvăluită lui Dwight Yoakam chiar de către David Bowie în 1997, când cei doi s-au întâlnit după un show la Hollywood Athletic Club. Subiectul cu Elvis a intervenit în discuție întâmplător, când Dwight i-a mărturisit lui Bowie că este un fan al Regelui.

În interviul acordat de Dwight Yoakam publicației Ocregister.com, cântărețul a vorbit și despre ultimul album al lui Bowie, ”Blackstar”, devenit Number One în topul american Billboard 200.

”Este evident că a fost conștient de faptul că va muri atunci când a creat ”Blackstar”. A făcut totul cu atâta demnitate și grație. Cred că aceasta este o ilustrare copleșitoare a definiției unui artist adevărat, iar David a demonstrat asta din nou și din nou, până la momentul morții sale. A continuat să ofere artă publicului său până la final.”

Citește mai multe despre David BowieElvis Presley
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Steven Tyler a lansat o nouă piesă country, "Red, white & you" - AUDIO

Steven Tyler a revenit la început de an cu o nouă piesă country. După "Love Is Your Name", solistul Aerosmith...

Închide