Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Elvis Presley și-a dorit ca David Bowie să-i producă un album

Cu 6 luni înainte de a muri, în 1977, Elvis Presley și-a dorit ca David Bowie să-i producă viitorul album. Propunerea s-a și materializat, Bowie povestindu-i despre această inițiativă cântărețului de muzică country Dwight Yoakam.

Publicat

pe

David Bowie / Elvis Presley
David Bowie / Elvis Presley

Impresionanta carieră muzicală a lui David Bowie este presărată, se pare, cu istorisiri interesante ce nu au văzut până acum lumina tiparului. Conform unei declarații recente, făcute de cântărețul de muzică country Dwight Yoakam, Elvis Presley și-a dorit la un moment dat ca David Bowie să-i fie producător. Asta se întâmpla în 1977, când Bowie promova albumul ”Station to Station”.

"Ideea s-a înfiripat în momentul în care Elvis a auzit piesa lui Bowie, ”Golden Years”. Când am aflat, m-am gândit: <<Oh, ce păcat că propunerea asta nu s-a materializat.>> Nici nu pot să-mi imaginez cum ar fi fost ca David Bowie să-i fi produs albumul lui Elvis în 1977. Ar fi fost fantastic. Cred că este una dintre cele mai mari tragedii din istoria muzicii pop, una dintre cele mai mari oportunități pierdute", a declarat Dwight Yoakam pentru ocregister.com.

Așa cum e lesne de înțeles din cronologia evenimentelor, propunerea nu s-a materializat pentru că Elvis a murit în 1977, la 6 luni de la discuția cu Bowie.

Întreaga poveste a propunerii lui Elvis i-a fost dezvăluită lui Dwight Yoakam chiar de către David Bowie în 1997, când cei doi s-au întâlnit după un show la Hollywood Athletic Club. Subiectul cu Elvis a intervenit în discuție întâmplător, când Dwight i-a mărturisit lui Bowie că este un fan al Regelui.

În interviul acordat de Dwight Yoakam publicației Ocregister.com, cântărețul a vorbit și despre ultimul album al lui Bowie, ”Blackstar”, devenit Number One în topul american Billboard 200.

”Este evident că a fost conștient de faptul că va muri atunci când a creat ”Blackstar”. A făcut totul cu atâta demnitate și grație. Cred că aceasta este o ilustrare copleșitoare a definiției unui artist adevărat, iar David a demonstrat asta din nou și din nou, până la momentul morții sale. A continuat să ofere artă publicului său până la final.”

Concerte & turnee

Holograma lui Elvis Presley va susține un show în premieră la Londra

Regele rock'n'roll-ului va ajunge din nou în fața publicului cu ajutorul inteligenței artificiale. O hologramă a lui Elvis Presley urmează să susțină spectacolul "Elvis Evolution" în Londra. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream"
Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream" │ FOTO: captură YouTube

Show-ul va fi realizat de Layered Reality, o companie din Marea Britanie specializată în experiențe imersive, ale cărei credite includ "Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Immersive Experience" și "The Gunpowder Plot".

"Elvis Evolution" promite să fie un spectacol impresionant care va celebra unul dintre cele mai mari staruri din istorie. Estompând granițele dintre realitate și fantezie, show-ul le va oferi fanilor experiența live a unui concert rock'n'roll. Un Elvis digital, în mărime naturală, va împărtăși cu publicul cele mai emblematice melodii și mișcări ale sale. Prin inteligența artificială și tehnologia revoluționară, participanții vor putea fi martorii unei premiere, dar și ai unor etape marcante din viața și cariera artistului.

Spectacolul va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în centrul Londrei, într-un spațiu încă nedezvăluit. Va fi completat de un after-party la un bar tematic Elvis Presley, cu DJ-i, muzică și momente live.

Spectacolele marca Layered Reality combină tehnologia, realitatea augmentată, teatrul și efectele multi-senzoriale. Show-ul "Elvis Evolution" intenționează să ajungă și în alte orașe din lume precum Las Vegas, Berlin sau Tokyo.

Cu aproximativ 500 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Elvis Presley este unul dintre cei mai vânduți artiști muzicali din toate timpurile. A murit în 1977, la vârsta de 42 de ani. Show-ul virtual vine într-un moment în care interesul pentru Presley este la cote maxime, după lansarea din 2022 a filmului "Elvis" (Baz Luhrmann), dar și a peliculei "Priscilla", regizată de Sofia Coppola.

Citește în continuare

Trending