Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

David Bowie a murit la 69 de ani, la doar 2 zile după lansarea albumului "Blackstar"

David Bowie, unul dintre cei mai reputați și influenți artiști ai industriei muzicale, a murit la vârsta de 69 de ani, după mai bine de 5 decenii de carieră. Recunoscut pentru inovația adusă genurilor art rock și glam rock, Bowie și-a exprimat atipica viziune artistică până în ultimul moment, albumul "Blackstar" fiind lansat chiar cu două zile înainte de a fi răpus de cancer.

Publicat

pe

David Bowie, simbol al muzicii art rock și figură marcantă în domenii conexe precum pictura, moda, literatura, cinematografia și teatrul, s-a stins din viață pe 10 ianuarie, la două zile de la împlinirea vârstei de 69 de ani. Muzicianul a murit răpus de cancer, după 18 luni de tratament.

“David Bowie a murit înconjurat de familie după o curajoasă luptă cu cancerul vreme de 18 luni. Deși mulți dintre voi veți fi afectați de această pierdere, vă rugăm să înțelegeți nevoia de intimitate a familiei în această perioadă îndurerată”, apare într-un mesaj oficial, publicat pe pagina de Facebook a muzicianului.

La scurtă vreme de la acest anunț, fiul muzicianului, regizorul Duncan Jones, a publicat o fotografie cu tatăl său, confirmând încă o dată trista veste.

”Cu tristețe și părere de rău trebuie să confirm vestea. Voi fi offline pentru o perioadă. Vă transmit dragoste tuturor.” - Duncan Jones

Cu două zile înainte de a muri, David Bowie a lansat cel de-al 25-lea material de studio, ”Blackstar”. Discul este un testament al stilului său inovativ, albumul fiind primit cu laude nereținute din partea criticilor de profil.

“Cel mai reușit material din anii 70 încoace, o capodoperă a anti-pop-ului…Acesta este discul care reușește să se îndepărteze de șarmul glam-pop-ului prezentat în ”Low” (1977) și să ajungă într-o cu totul altă zonă. Atât de ciudat și de bun este ”Blackstar”.” – ROLLING STONE

”Vanitatea cu care David Bowie complotează cu artiștii jazz-ului modern ajunge la apogeu…rezultatul este un album care trebuie savurat și deopotrivă admirat” — WALL STREET

David Bowie - "Blackstar"

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) nu a fost niciodată un muzician care să se conformeze regulilor industriei muzicale și cu toate acestea geniul său artistic a fost recunoscut de către public, albumele sale fiind vândute în peste 130 de milioane de exemplare. Un om complex, Bowie nu a revoluționat doar muzica, ci și pictura, moda, literatura, cinematografia și teatrul. Muzicianul a demonstrat de-a lungul unei cariere de peste 50 de ani că nu trebuie să compui doar pentru a vinde, și că poți vinde chiar mai mult, atunci când compui pentru că ai ceva de spus.

Comentează

Trending