Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Dave Grohl și Slash au ținut discursuri emoționante în memoria lui Lemmy - VIDEO

Vocalistul Motorhead, Lemmy Kilmister, a fost înmormântat pe 9 ianuarie, în Los Angeles. Prezenți la ceremonia funerară, Dave Grohl și Slash au ținut discursuri emoționante în memoria reputatului muzician.
Dave Grohl / Slash

Dave Grohl / Slash

Lemmy Kilmister, unul dintre cei mai apreciați muzicieni din industria rock, a murit pe 24 decembrie, lăsând în urma sa o umbră de tristețe. Reacționând la această tristă veste, mulți dintre colegii de breaslă au transmis un ultim salut celui care a influențat, fără doar și poate, carierele a zeci de muzicieni.

Ceremonia funerară a lui Lemmy, ce a avut loc pe 9 ianuarie la Forest Lawn Memorial Cemetery din Hollywood, a oferit celor apropiați un nou prilej de a-i aduce un ultim omagiu. Dave Grohl și Slash s-au aflat printre cei care au avut oportunitatea de a susține discursuri și de a povesti succint cum l-au cunoscut pe muzician și în ce mod l-au perceput.

”M-ai influențat atât de mult...ești eroul meu”, i-a transmis Dave Grohl, Slash apreciindu-i integritatea: ””Pe un singur deget” a avut mai multă integritate decât majoritatea omenilor din muzica rock.”

VIDEO: Discursul lui Dave Grohl în memoria lui Lemmy

VIDEO: Discusul lui Slash în memoria lui Lemmy

Tot în memoria lui Lemmy a fost pornită o campanie prin care se propune ca noul element chimic ”Ununoctium 118” să fie denumit Lemmium . În sprijinul campaniei, a fost lansată online o petiție, care a strâns în câteva zile 15.000 de semnături.

”Industria muzicală a pierdut de Crăciun una dintre cele mai importante personalități ale heavy rock-ului odată cu moartea neașteptată a lui Ian ‘Lemmy’ Kilmister. Lemmy a fost o forță a naturii și însăși esența heavy metal-ului. Credem că ar fi o bună inițiativă ca Uniunea Internaţională de Chimie Pură şi Aplicată (International Union of Pure and Applied Chemistry) să recomande ca unul dintre elementele recent descoperite să fie denumit Lemmium”, este specificat în mesajul petiției.

Citește mai multe despre Dave GrohlSlash
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sam Smith și Lady Gaga au fost premiați la Globurile de Aur

Lady Gaga ne-a impresionat din nou și a câștigat un premiu la Globurile de Aur pentru personajul său din serialul...

Închide