Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel""Sky Rojo", un nou serial de la creatorii "La Casa de Papel", apare în martie pe Netflix - TRAILER Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18

Cântăreața Natalie Cole, fiica lui Nat King Cole, a murit la 65 de ani

Natalie Cole, fiica legendarului cântăreț de jazz Nat King Cole, s-a stins din viață joi noapte, pe 31 decembrie 2015, într-un spital din Los Angeles. Multi-laureată Grammy, artista a cunoscut un succes masiv cu "Unforgettable", celebrul duet virtual cu tatăl său.
Natalie Cole

Natalie Cole

Cântăreața avea 65 de ani și lupta de mulți ani cu hepatita C, dobândită în contextul dependenței de droguri. În mai 2009, Natalie Cole primise un transplant de rinichi, după un tratament de chimioterapie. Potrivit familiei, moartea i-a survenit în urma unor complicații ale bolii, publicistul ei afirmând că a fost vorba de insuficiență cardiacă congestivă.

Natalie Cole a câștigat nouă premii Grammy, primele două în 1976 pentru "Cel mai bun artist debutant" și "Cea mai bună cântăreață R&B", cu piesa "This Will Be". Un an mai târziu și-a reconfirmat titlul pe scena R&B cu "Sophisticated Lady". A trecut apoi prin muzica pop, ajungând în cele din urmă pe tărâmul lui Nat Cole - Jazzul.

În ciuda bolii anunțate în 2008, Natalie Cole și-a continuat cariera muzicală, lansând în 2013 un album în limba spaniolă. "En Español" a primit o nominalizare pentru "Albumul Anului" la Premiile Latin Grammy.

Natalie Cole

Natalie Cole │ FOTO: Rhino

Cel mai mare succes al lui Natalie Cole va rămâne însă re-înregistrarea melodiei "Unforgettable", pe care Nat King Cole o cântase prima dată în 1951. Duetul realizat virtual la 25 de ani după moartea lui Nat Cole a dat titlul albumului lansat în 1991 în memoria tatălui.

Discul "Unforgettable... with Love" a devenit un succes comercial, cu peste 7 milioane de exemplare vândute pe plan internațional. Acesta a primit titlul de "Albumul anului" la Premiile Grammy în 1992, plus alte cinci trofee Grammy (inclusiv pentru Cea mai bună înregistrare a anului). "Unforgettable... with Love" a fost Number One în Billboard 200 și Billboard Top Jazz Albums în 1991.

Alte hituri lansate de Natalie Cole sunt: "This Will Be", "Our Love", "I’ve Got Love on My Mind",  "Miss You Like Crazy" și coverul după Bruce Springsteen - "Pink Cadillac".

Cântăreața Patti LaBelle a scris pe Twitter la aflarea veștii: “Le transmit condoleanțe și rugăciuni tuturor celor dragi prietenei mele #NatalieCole! Ne va lipsi cu adevărat, dar lumina ei va străluci mereu!

Cher a adăugat: "Natalie Cole... O voce din Rai a fost chemată acasă."

Lenny Kravitz a postat și el pe Instagram: "Noul an a venit, iar un instrument angelic a trecut mai departe. Natalie Cole a fost o voce desăvârșită. Și ce doamnă... Îmi vei lipsi draga mea. Cu dragoste."

Vanessa Williams și-a exprimat și ea tristețea, publicând o fotografie alături de Natalie Cole: "În cele din urmă am găsit o poză recentă cu mine și #nataliecole. O cunosc din anii "80 și i-am fost fană încă de la începuturi. Ce pierdere. Rugăciunile mele sunt alături de Robbie."

La Toya Jackson, MC Hammer și Tony Bennett sunt alte celebrități ce au transmis condoleanțe prin rețelele de socializare.

Citește mai multe despre Natalie Cole
RECOMANDARE:Cumpără un album Natalie Cole

album-natalie-cole-ask-a-woman-who-knowsalbum-natalie-cole-original-album-seriesalbum-natalie-cole-unforgettablealbum-natalie-cole-en-espanol

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slash se întoarce în trupa Guns N' Roses

Slash se întoarce în trupa Guns N' Roses şi va cânta din nou pe aceeaşi scenă cu Axl Rose, la...

Închide