Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

Andre Rieu, distins cu "Premiul Internațional – Prietenii României"

Îndrăgitul violonist Andre Rieu a obținut ”Premiul internațional - Prietenii României” în cadrul celei de-a șasea ediții a Galei Premiilor de Excelență în Civism ”Om între oameni”. Marele artist a fost omagiat pentru palmaresul său impresionant și pentru cele șapte concerte susținute anul trecut pe scena din inima capitalei.
André Rieu a cântat alături de Gheorghe Zamfir în concertele de la București

André Rieu a cântat alături de Gheorghe Zamfir în concertele de la București │ FOTO: André Rieu Productions

În cadrul Galei Premiilor de Excelență în Civism ”Om între oameni”, Andre Rieu a fost apreciat pentru că a adus strălucirea valsului din saloanele vieneze în mijlocul publicului larg.Cuvintele de apreciere la adresa maestrului Andre Rieu au continuat în prezența auditoriului:

”Îl omagiem cu dragoste și respect, ca răspuns la dragostea și respectul pe care le poartă poporului roman. Suita de concerte-maraton, desfășurată în vară, la București, a fost memorabilă, iar atmosfera creată de publicul român a fost catalogată de maestrul însuși drept ”copleșitoare”. Cum incandescent a fost concertul susținut la Maastricht, împreună cu marele naist Gheorghe Zamfir și un grup de muzicieni români. Ziarele au titrat atunci: ”André Rieu a ridicat Europa în picioare pentru România”!

Cum prietenul la nevoie se cunoaște, maestrul a venit special în România, atunci când a auzit despre tragedia de la Clubul Colectiv. A păstrat un moment de reculegere la locul comemorativ din fața Clubului și a declarat că toate încasările DVD-ului făcut în România vor reveni tinerilor și familiilor lor. Iată un sincretism emoționant, unic, între dăruirea medicilor români care s-au îngrijit de trupurile arse ale oamenilor și generozitatea muzicianului care s-a ocupat de sufletele oamenilor. ”

Aflându-se în perioada pregătirilor pentru următorul turneu, Andre Rieu nu a putut fi prezent la gala ”Om între oameni”, dar a transmis un mesaj video emoționant prin intermediul căruia a adresat mulțumiri speciale și a marturisit că este nerăbdător să revină pe scena din Piața Constituției cu noul său concert, ce se va desfășura pe 11 iunie.

VIDEO: Mesaj lui Andre Rieu pentru români

Galei Premiilor de Excelenta in Civism „Om intre oameni” s-a desfășurat marți, 12 ianuarie 2016, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, la Sala „Studio” a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”, în prezența unui public distins.

Nominalizările au aparținut juriului, alcătuit din nume de prestigiu: domnul Neculai Onțanu, primarul sectorului 2, IPS Ciprian Campineanul, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și acad. Eugen Simion, președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, acad. Maya Simionescu, vicepreședinta aceleiași fundații.

Printre laureații ediției actuale a Galei Premiilor de Excelență în Civism „Om între oameni” s-au aflat de asemenea:

  • Ilie Năstase - Excelență în sport;
  • Dumitru Prunariu - Aspirație și cutezanță;
  • Dorel Visan - Magia Cuvântului;
  • Mircia Dumitrescu - Patriarhul Artelor;
  • Nicolae Tănase - Spiritualitate și har ;
  • Nicolae Zamfir -Știința mileniului trei;
  • Medicină - corifeii vieții – premiu colectiv cadrelor medicale care au ajutat victimele din incendiul Colectiv
  • Andre Rieu - Premiul internațional - Prietenii României.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre André Rieu
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu Andre Rieu

album-andre-rieu-live-in-bucurestialbum-andre-rieu-roman-holidayalbum-andre-rieu-at-schonbrunn-viennaalbum-andre-rieu-love-in-venicealbum-andre-rieu-the-100-greatest-moments
album-andre-rieu-gala-concertalbum-andre-rieu-and-the-waltz-goes-on Vezi cele mai bune oferte pentru discurile lui Andre Rieu

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Untold a fost desemnat cel mai bun festival european

Untold a câștigat premiul celei mai râvnite categorii în cadrul galei European Festival Awards 2015. Pe 13 ianuarie, festivalul din...

Închide