Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Trupa AURA devine SCARLET AURA după schimbări de componență

Trupa AURA și-a schimbat numele în SCARLET AURA, noua titulatură venind pe fondul unor schimbări de componență, dar și a semnării unui contract cu o prestigioasă casă de impresariat din Londra, ce reprezintă artiști de talie internațională, precum Tarja, Amaranthe și Obituary.

Publicat

pe

Scarlet Aura
Scarlet Aura

Trupa SCARLET AURA, care până de curând a fost cunoscută publicului sub numele de AURA, a revenit în țară după un concert susținut în capitala Bulgariei.

AURA a anunțat schimbarea numelui în SCARLET AURA la show-ul susținut pe 16 decembrie la Sofia, în deschiderea trupei ACCEPT. Schimbarea numelui a venit odată cu semnarea unui contract cu Metal Music Bookings & Management, dar și prin cooptarea celor a doi noi membri: Lapi Răzvan Lupu la tobe, și Matei Capitanu’ la bas.

„Contractul semnat cu MMB a venit ca o confirmare a efortului și muncii depuse. Publicul internațional ne cere, iar noi nu putem decât să devenim unici pentru ei, în curând și cu un nou album – Falling Sky. SCARLET AURA este energie, este pozitivism, lumină, ambiție și iubire. Este exact ceea ce suntem noi atunci când ne urcăm pe scenă și ceea ce devine publicul în timpul concertului nostru acum, că ni s-au alăturat în această aventură nebună, acești maeștri ai tobelor și basului: Lapi și Căpitanu’. Fiți alături de noi și vă promitem să fim de neoprit!” spune Aura Danciulescu, vocea trupei.

Invitată să deschidă concertul celor de la ACCEPT, SCARLET AURA a fost primită foarte bine în Bulgaria, aici trupa câștigând prima ediție a "Black Sea Battle of the Bands" din Kavarna.

„Românii s-au pregătit cu grijă pentru momentul care le-a dat șansa să fie auziți la sala Hristo Botev, unde aproximativ 2.500 de persoane au venit să-i asculte, ceea ce este impresionant, având în vedere că sunt o trupă de melodic metal relativ tânără”, scrie una din cele mai cunoscute reviste internaționale.

AURA s-a înființat la finalul lui 2013, odată cu lansarea primului single cu videoclip - Serif Stelar. Trupa a lansat primul album, "The rock chick", în martie 2014, iar la scurt timp după, primul single cu videoclip în engleză, numit "Tomboy". În 2014, a câștigat concursul "The black sea of the Bands" la Kavarna Rock Fest, după care a susținut mai multe concerte, atât în România, cât și internaționale, alături de nume ca Helloween, Gotthard, Sabbaton, Nazareth, Delaine, Battle Beast, Dave Evans și mulți alții.

În perioada următoare, formația va susține un turneu internațional de promovare a primului album sub noua titulatură, "Falling Sky". Discul va ieși pe piață în curând.

Trupa Scarlet Aura este formată din: Aura Danciulescu – voce, Mihai Danciulescu – chitară, Matei Capitanu' - chitară bas, Lapi Răzvan Lupu - tobe.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Trupa românească Scarlet Aura anunţă lansarea unui album surpriză

Scarlet Aura este o trupă românească din Bucureşti, cunoscută o perioadă drept Aura, iar grupul rămâne prolific în 2021, deşi de abia lansase material discografic în 2020. După materialul "Stormbreaker" de anul trecut, vine acum un album şi un single surpriză, despre care muzicienii ne-au oferit detalii şi pe care le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary
Coperta Scarlet Aura Falling sky 5th Anniversary │ FOTO: Scarlet Aura

În 2016 Scarlet Aura lansa primul său album sub acest nume, cel care i-a adus în atenţia publicului european şi global, "Falling Sky". În 2021 grupul sărbătoreşte 5 ani de existenţă pregătind o re-lansare a lui "Fallling Sky" într-o variantă reînregistrată, remixată şi remasterizată. Originalul fusese produs de către RoyZ, dar ediţia aniversară este produsă de către cel care a compus piesele, Mihai "Myke D" Dănciulescu, producător şi chitarist în cadrul trupei.

Ediţia specială de LP a prins contur la Silver City Studio, sub bagheta actualilor membri ai formaţiei, Aura Dănciulescu, Mihai Dănciulescu, Rareş Rene Nistor şi Sorin Ristea. Noul disc va fi disponibil pentru fanii în ediţie digitală începând cu data de 16 aprilie, iar pe 22 ianuarie primul single va debuta oficial alături de un videoclip. E vorba despre "Color Blind", piesă cu care formaţia îşi încheie fiecare concert. Remasterul soseşte între două albume noi ale trupei, "Stormbreaker" din 2020, dar şi un viitor material, care va sosi în toamna viitoare.

Acela va întregi trilogia "The Book of Scarlet" şi va completa povestea spusă de grupul muzical din Bucureşti.

Scarlet Aura are programat un turneu în toamnă alături de trupa Primal Fear, dacă totul va merge bine şi se vor putea relua concertele. În august 2020 formaţia a lansat single-ul "The Heretic", de pe albumul "Stormbreaker", alături de un videoclip cu mesaj puternic. În 2018 grupul a avut un turneu în America de Nord, iar în 2017 a deschis concertul DIO Returns.

Aura Dănciulescu, solista trupei a avut o carieră cel puţin interesantă, făcând parte din trupa N&D, cântând în deschiderea concertului Bon Jovi din România şi concurând şi la Vocea României. A avut şi o carieră politică şi a fondat alături de soţul său (Mihai Dănciulescu) trupa Scarlet Aura, cu care a cântat la mari turnee şi festivaluri din România şi din Europa. A cântat în deschiderea unor artişti precum Tarja Turunen, Gotthard şi Rhapsody.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending